‘Ook vertrouwen politiek-burger herstellen’

De groep 'verontruste Aalsmeerders', die niet gelukkig zijn met de politieke crisis en zich een maand geleden voor het eerst lieten horen, heeft vandaag opnieuw een verklaring opgesteld. Daarin stellen ze vast dat het bij de crisis niet alleen om de verhoudingen “binnen het politieke bestuur” gaat. Het gaat “zeker ook” om de relatie tussen raadsleden en B&W enerzijds en de inwoners anderzijds.

“Ook in die relatie zal vertrouwen moeten worden hersteld,” schrijven de initiatiefnemers van de groep. “Wij kunnen daarin als klankbord fungeren en zijn daartoe ook bereid. Dat past naar onze mening in een moderne democratie.”

Niet reageren
Reden voor de nieuwe verklaring is een afspraak tussen de fractievoorzitters en de burgemeester “om niet te reageren op onze groep”. Dat heeft burgemeester Jobke Vonk de groep dit weekend laten weten. Want volgens haar hebben “onze bestuurders tijd, ruimte en rust nodig om het proces op een goede manier in te vullen”, zo melden de initiatiefnemers.

De groep hoopt op een uitnodiging van Geeske Wildeman, die het herstelproces begeleidt. Dit om met elkaar over de situatie van gedachten te kunnen wisselen.

● Klik hier om op Facebook-pagina Aalsmeers Forum te komen, waarop de verklaring staat
Wie zijn de 'verontruste Aalsmeerders'? Lees dit artikel


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin