Ook in Aalsmeer veel stemmen naar BBB, CDA levert fors in 

Stemlokaal de Bloemhof (Foto Jaap Maars)

Door: Klaas Leegwater. Nieuwkomer BoerBurgerBeweging heeft tijdens de Provinciale Statenverkiezing ook in Aalsmeer veel stemmen gekregen. De partij van Caroline van der Plas kreeg in onze gemeente volgens de voorlopige uitslag 16,7 procent van de stemmen. Daarmee moest BBB (2426 stemmen) de VVD  (2597 stemmen) iets voor laten gaan als grootste partij. De liberalen behaalden 17,9 procent, bijna 3 procent minder dan vier jaar geleden.

Andere nieuwkomer JA21 kreeg 8,8 procent van het aantal stemmen. De PvdA won in vergelijking met vier jaar eerder licht (0,6 procent) en behaalde 7,4 procent. Grootste verliezer in Aalsmeer was de FvD. De partij van Thierry Baudet kreeg 3,7 procent van de stemmen, in 2019 was dat nog 21,2 procent. 

Het CDA levert fors in, van 12 procent naar 7,3 procent. Ook D66 verloor, ruim een procent naar 5,6 procent. GroenLinks ging er 2,5 procent op achteruit en SP moet 1,4 procent inleveren. De PVV bleef vrijwel gelijk (5,4 procent), Partij voor de Dieren won bijna een half procent, en 50PLUS pakte ruim een procent winst. Nieuwkomer Volt haalt 2,6 procent.

De opkomst in Aalsmeer was 62 procent, wat gelijk staat aan 14.612 mensen. Dat was iets meer dan in 2019 toen 60,6 procent ging stemmen. Later wordt de uitslag van de Waterschapsverkiezing bekend.

Voorlopige uitslag Aalsmeer. Vrijdag is de definitieve uitslag bekend.

Jaap Maars maakte weer een traditioneel fotorondje langs de stemlokalen. Zie de gallery onder de advertentie van de Kudelstaartse veiling voor het resultaat.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel