Ook D66 omarmt ‘groen’ in campagne

De campagnebus van D66 moest vrijdagmorgen wel een paar keer steken voordat de bocht op het Praamplein genomen kon worden. Of de bus was te groot of het plein te klein. Toen het opvallende vervoermiddel met de levensgrote portretten van Pia Dijkstra en Alexander Pechtold eenmaal stond, stroomden de D66'ers er een voor een uit. Om nou te zeggen dat het plein vol stond met in politiek geïnteresseerde burgers, nee. Zo kwam de partij dus vooral voor eigen parochie preken. 

Er waren Tweede Kamerleden beloofd. En die waren er ook. Twee om precies te zijn: Tjeerd de Groot (met onder meer landbouw en voedsel in de portefeuille) en Joost Sneller (financiën en media). De CO2 neutrale bus was in alle vroegte gestart in Haarlem waar de politici en aanhang flyers uitdeelden en in gesprek gingen. De tussenstop in Aalsmeer werd benut voor koffie, twee informatieve speeches en een peptalk van Tjeerd de Groot voor het Aalsmeerse campagneteam. Dat alles op 'de klok' van De Historische Tuin.

Gelijkspanning
Rode draad deze ochtend was 'groen'. De kleur die inmiddels meer partijen omarmd hebben. Sander van Voorn, programmamanager van Greenport vertelde over onderwijs, innovaties en de veranderende arbeidsmarkt in dit gebied. Het verhaal van Harry Stokman handelde over gelijkspanning en hoe de wereld er mooier uit zou zien als iedereen en alles op deze manier van elektriciteit over zou stappen.

Muziek in de oren
Het slotwoord was voor Tjeerd de Groot die onderweg in de bus was bijgepraat over dat Aalsmeer geen gasaansluitingen meer aanlegt bij nieuw te bouwen huizen. Ook dat Aalsmeer restwarmte uit industrie wil benutten had hem als muziek in de oren geklonken. “Als je de eerste bent kom je tot oplossingen. Zie het als een proeftuin voor jullie als lokale partij om daarover mee te denken,” zo sprak hij de lokale partijgenoten enthousiasmerend toe. Hij eindigde met D66 succes te wensen nu de partij voor de eerste maal zelfstandig aan de verkiezingen meedoet: “We blijven Aalsmeer met belangstelling volgen.”

En daar ging het groen-witte campagneteam weer. In de bus van Aalsmeer naar Naarden. De volgende tussenstop waar ook weer flink geflyerd ging worden. De lokale partijleden zwaaiden ze hartelijk uit en maakten zich op voor hun eigen flyeractie. De hele zaterdag trok het team door Aalsmeer-Oost. Aanbellend bij elke voordeur om de (vooral groene) boodschap over te brengen. 

Tekst en foto's Arjen Vos

Foto's: (vanaf boven) alle aanwezigen voor de campagnebus, de mannen met de zwarte jas en groene das Joost Sneller en Tjeerd de Groot, geflankeerd door lokale D66'er Judith Keessen (rechts) en op de foto onder is Tjeerd de Groot in gesprek met D66 lijsttrekker Wilma Alink-Scheltema.

(advertentie)

 

4 reacties

  1. Waarom met zo’n enorme milieuvervuilende bus campagne voeren? Hoe duurzaam is dat. Hoeveel mensen werden er vervoerd?

  2. Flyeren, alleen waar het mag. Ook wij zijn voor een ja-ja stikker. Wanneer er een ja – nee of nee – nee stikker op de deur hangt dan zullen wij geen flyer in de bus doen. Wanneer bewoners de deur opendoen vragen wij ze of ze de flyer willen ontvangen. Willen ze dat niet dan geven wij er geen.
    en nee wij gooien de flyers na de verkiezingen niet weg. Ze blijven zelfs geldig tot na de verkiezingen én op = op.

  3. Flyeren……? lekker groen ????
    Hoeveel bomen zijn daarvoor gekapt? En hoeveel flyers belanden er in de natuur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel