Ook CDA en AB presenteren plan alternatieve woningen

De fracties van het CDA en Aalsmeerse Belangen dienen vanavond in de raadsvergadering een voorstel in met betrekking tot alternatieve woningbouw. Het idee is om kleinschalige betaalbare woningen te realiseren voor jongeren, starters, eenpersoonshuishoudens en senioren. De coalitie heeft zes mogelijke locaties op het oog. Welke dat precies zijn, maken de partijen vanavond bekend.
 
Gisteravond presenteerde PACT in Bacchus ook een plan met soortgelijke strekking.
 
Dat CDA en AB met dit voorstel komen mag volgens het persbericht van de twee partijen geen verrassing heten. Bij de behandeling van de begroting en de woonagenda is het voorstel al aangekondigd en ook in het coalitieakkoord is het als speerpunt opgenomen.
 
“Het realiseren van kleinschalige, niet traditionele huisvesting is een langgekoesterde wens van ons. Het is in Aalsmeer voor jongeren zo lastig een woning te krijgen. Daar mag wat ons betreft wel verandering in komen! Dus zijn we aan de slag gegaan en in goede samenwerking met de collega's van Aalsmeerse Belangen tot een mooi plan gekomen,” zegt CDA'er Marlon van Diemen in het persbericht.
 
Noodzakelijk
Volgens AB en CDA is er in Aalsmeer en Kudelstaart duidelijk behoefte aan dergelijke woningen. Het bouwen van woningen voor starters, senioren en eenpersoonshuishoudens is al jaren een speerpunt en wat AB en het CDA betreft is het nu tijd dat er ook daadwerkelijk iets gaat gebeuren. Volgens AB woordvoerder Dick Kuin is dit een noodzakelijk, maar ook realistisch streven: “We spreken hier over tijdelijke, niet-traditionele en snel te realiseren woningen. Alle voorzieningen en infrastructuur zijn al aanwezig, de inpassing is wat ons betreft snel mogelijk.”
 
De partijen gaan bij de woonunits uit van een levensduur van 10-15 jaar.
 
Out of the box
De fracties van AB en CDA hebben de afgelopen maanden intensief onderzoek gedaan naar mogelijke locaties voor de alternatieve woningen. Of alle locaties ook daadwerkelijk haalbaar en wenselijk zijn, zal door college van B&W moeten worden onderzocht.
 
Dick Kuin van AB hoopt dat de motie donderdag wordt aangenomen en dat B&W de plannen kunnen onderzoeken: “We hebben bij het maken van deze plannen echt geprobeerd 'out of the box' te denken. We weten allemaal dat de grond in deze regio duur is en dat het voor jongeren, senioren en eengezinshuishoudens lastig is een woning te krijgen. Als je dan écht iets wil, moet je wel 'out of the box' denken”.
 
Beeld: artist impression van alternatieve woningbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel