Nieuwe kinderburgemeester gezocht

De gemeente is op zoek naar een opvolger van Aalsmeers eerste kinderburgemeester Vince Boom. Kinderen die momenteel in groep zes of zeven zitten, kunnen solliciteren naar de functie.
 
Vince Boom kijk met plezier terug op de tijd dat hij nu kinderburgemeester is: “Ik vind het erg leuk om kinderburgemeester van Aalsmeer te zijn. Ben je actief en houd je van meedenken, dan is dit precies wat je zoekt. Jury zijn bij de juniorpramenrace is een grote eer. Ik vond het ook heel erg leuk om bij de intocht van Sinterklaas te zijn en dingen te openen. En je kunt zaken voor elkaar krijgen. Ik vind verkeersveiligheid bij school belangrijk en heb de gemeente gevraagd om de zebrapaden opnieuw te verven. Ook ben ik bezig met meer vissteigers voor kinderen en een nieuwe avontuurlijke speeltuin. Heb jij ook een topidee, meld je dan aan als kinderburgemeester.”
 
Presenteren
Kinderen uit groep zes en zeven kunnen zich aanmelden door het inschrijfformulier op de website vóór 12 april ingevuld retour te zenden. Op dit formulier kunnen zij aangeven wat zij als kinderburgemeester willen verbeteren in Aalsmeer.
 
Woensdagmiddag 11 mei mogen de kinderen zichzelf en hun plannen op het gemeentehuis aan een jury mogen presenteren. Maximaal zes kandidaten worden geselecteerd. Zij gaan vervolgens tussen 12 mei en 28 mei campagne voeren om stemmen te werven.
 
Verkiezingen
Zaterdagmiddag 28 mei zijn de kinderverkiezingen op het Molenplein/Zijdstraat in Aalsmeer-centrum. Alle kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart in de basisschoolleeftijd mogen in een écht stemhokje hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. In juni wordt de nieuwe kinderburgemeester officieel geïnstalleerd met een keten door burgemeester Jeroen Nobel.
 
Actiever betrekken
Wethouder jeugd Gertjan van der Hoeven: “De gemeente Aalsmeer wil kinderen actiever betrekken bij het ontwikkelen van beleid en activiteiten. De kinderburgemeester heeft daar een belangrijke rol in. Ik verheug me er nu al op om weer alle groepen zes en zeven te bezoeken en de kinderen op te roepen om zich kandidaat te stellen.”
 
Foto's: de wervingsposters van de vorige kandidaat-kinderburgemeesters, Vince Boom tijdens zijn eerste presentatieronde in het gemeentehuis vorig jaar. (Foto's archief AV)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel