Nieuw op de VVD kieslijst: Joost de Vries

Door: redactie. Deze dagen valt bij elke stemgerechtigde inwoner van Aalsmeer en Kudelstaart de kieslijst in de brievenbus. Zes partijen met allemaal namen. Sommigen lopen al vele jaren mee in de politiek, anderen iets korter en er zijn ook nieuwkomers. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgende week, zetten we van elke partij een nieuwkomer op het podium. Wie zijn deze mensen en waarom kiezen zij er zelf voor om zich verkiesbaar te stellen? Vandaag met Joost de Vries, de nummer 6 op de lijst van de VVD

Naam: Joost de Vries
Partij: VVD
Leeftijd: 58 jaar
Geboorteplaats: Aalsmeer, in het toen doodlopende deel van de 1e J.C. Mensinglaan, vlak achter het Heegstrapark wat vroeger een weiland was.
Burgerlijke staat: op 10-10-10 getrouwd met Thea Dijt, een geboren Farregatster.
Woonachtig in: centrum
Werk: bij het familiebedrijf Koninklijke De Vries Scheepsbouw, trotse bouwer van de mooiste luxe zeegaande superjachten.

Waarom gaat u in de politiek?
De politiek, zeker de plaatselijke, is iets wat ik volg. Niet altijd ben ik het er mee eens. Landelijk duurt het allemaal lang, waarom dan. Daar heb ik m’n interesse in. Om daarachter te komen ben ik lid geworden van de VVD, voor 25 euro een lokkertje. Hoe kan politiek efficiënter? Waarom duurt het lang voor een vergunning rond is? Wat kan een gemeenteraad doen? Vragen genoeg waar een aspirant kandidaat raadslid, zoals ik nu ben, mee rond loop. ‘Het voortouw nemen’, dat is een VVD dingetje, ‘Make it happen’. Of ik ambities heb, bijvoorbeeld als wethouder? Nee, dat ambieer ik niet!

Wie is uw voorbeeld in de politiek?
Ik heb niet echt een voorbeeld, maar personen die standvastig zijn mag ik wel. Het is lastig om één persoon te noemen. Schreeuwlelijkerds hoef ik niet, Voorbeelden? Namen? Nee, ik zou echt niet één iemand kunnen noemen zonder anderen te kort te doen.

Wat hoopt u te bereiken?
Het gaat er niet om wat ik bereik, je doet het samen, met z’n allen, ook met andere partijen. Schouders eronder en Aalsmeer nog mooier maken. Luisteren naar elkaar en proberen de wensen mee te nemen in je overtuiging. Het is onmogelijk om het iedereen naar zijn of haar zin te maken. Neem een boom: De ene wil een mooie grote, maar niet voor de deur omdat er anders geen zon meer in huis komt.

Wat neemt u mee uit uw werk wat in de politiek goed van pas kan komen?
Bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer zijn er zo’n 480 eigen collega’s en 200 personen in een flexibele schil. Samen maken we de mooiste luxe zeegaande jachten die onze klanten maar kunnen wensen. Dat kan je niet alleen. Dat doe je met z’n allen. Dat samenwerken komt goed van pas. (We zoeken trouwens nog toppers in de luxe jachtbouw..)
Na 35 jaar ben ik vorig jaar gestopt als vrijwilliger bij Brandweer Aalsmeer. Daar maak je een hoop ellende mee. Bedrijven en huizen die vernietigd worden door vlammen. Ellende van personen in gevaar. Maar bovenal maak je heel veel mooie dingen mee. Je behoedt voor ellende, voor rampspoed. Dat kan je alleen maar doen door samen te werken met je collega brandweermensen. Aalsmeer heeft echt een dreamteam brandweervrijwilligers. Ik ben onwijs trots dat ik hier onderdeel van uit mocht maken. Mijn kennis en kunde die ik hier heb geleerd neem ik zeker mee. Ook in het vrijwilligers gebeuren als de Pramenrace, de Sinterklaasintocht heb ik samen met anderen mooie gebeurtenissen neergezet.

Wat is volgens u de Aalsmeerse identiteit?
Een werkzaam dorp is Aalsmeer. Dat zie je aan de grote hoeveelheid bedrijven en al deze bedrijven zijn trots op wat ze doen. Dat maakt Aalsmeer en Kudelstaart. Na het werk is het goed toeven in een horecagelegenheid, in de sport of ergens in de recreatieve sfeer. Elkaar ontmoeten en genieten van elkaar.

Hoe ziet Aalsmeer er over 25 jaar uit?
Als je 25 jaar terugkijkt, dat is eind vorige eeuw, was het wat minder mooi, minder netjes. Over 25 jaar is het nog mooier, netter, minder verrommeling. En groener. Wel drukker dan nu. Maar of dat erg is? Als je het goed organiseert kan dat.

Waar ergert u zich aan in Aalsmeer/Kudelstaart?
Het is zonde dat er te weinig wordt gedaan met het mooie water, de prachtige Westeinderplassen. Sinds dit jaar is het prachtige waterfront redelijk klaar. Daar mag je als inwoner trots op zijn. Het Fort bij Kudelstaart ligt er echt armzalig bij. Verdrietig, zonde. Dat is echt een stukje om heel erg mooi te maken. Maak de ingangen van Aalsmeer wat vrolijker, bomen en groen. Voor vreemden is het dorp niet te vinden, nuttige bewegwijzering ontbreekt.

Waar wordt u warm van in Aalsmeer/Kudelstaart?
De mensen. Kudelstaart voor Kudelstaart is toch gaaf. Of het samenwerken met de Pramenrace, de Feestweek of het Carnaval in Poelgilderdam. Kunst mag wel wat meer en wat beter. Het enthousiasme wat de Aalsmeerders hebben is gewoon gaaf!

Wat is uw lievelingsplek in Aalsmeer/Kudelstaart?
Dat is dan toch het heerlijke water, de mooie en gezellige Westeinder. Dagen kan ik in m’n sloepje varen en genieten van iedereen en alles op en aan het water. Vorig jaar op het ijs, dat is toch genieten met een grote G.

Als u per direct 100.000 euro zou mogen besteden in Aalsmeer/Kudelstaart, waaraan zou u dat doen?
Een ton, dat zou ik dan toch uitgeven aan iets waar watersporters blij van worden.  Extra aanlegplekken, een mooie trailerhelling, een start maken met de Drechtdoorsteek. En natuurlijk spoedige ontwikkeling van het Fort bij Kudelstaart.

Wat zou u zelf nog kwijt willen?
Het is verkiezingstijd. Iedereen vertelt een verhaal wat de kiezer graag willen horen. Ik ook. Maar let wel een beetje op wat je stemt, gooi Aalsmeer niet op slot. En vooral ga stemmen! Geen stem is een verloren stem. Op 16 maart netjes je vakje rood kleuren. Stem lokaal, stem VVD Aalsmeer Kudelstaart.

Foto Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin