Nieuw op de D66 kieslijst: Marion Geisler

Door: redactie. Deze dagen valt bij elke stemgerechtigde inwoner van Aalsmeer en Kudelstaart de kieslijst in de brievenbus. Zes partijen met allemaal namen. Sommigen lopen al vele jaren mee in de politiek, anderen iets korter en er zijn ook nieuwkomers. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgende week, zetten we van elke partij een nieuwkomer op het podium. Wie zijn deze mensen en waarom kiezen zij er zelf voor om zich verkiesbaar te stellen? Vandaag met Marion Geisler, nummer 3 op de lijst van D66.

Naam: Marion Geisler
Partij: D66
Leeftijd: 61 jaar
Geboorteplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: gescheiden
Woonachtig in: Kudelstaart
Opleiding: Franse taal en letterkunde
Werk: Millennialscoach

Waarom gaat u in de politiek?
Ik wil graag D66 ondersteunen omdat ik de denkbeelden van deze partij relevant, actueel en realistisch vind. Ik ben voor de vorige Tweede Kamerverkiezingen lid geworden omdat ik benieuwd was naar wat er zich allemaal achter de schermen afspeelde. Vervolgens word je automatisch ook bij de lokale politiek betrokken en zo werd ik tijdens de vorige Provinciale Staten verkiezingen voorzitter van de afdeling Aalsmeer. Mijn afweging om de politiek in te gaan is dat ik me graag in wil zetten voor de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart en ik wil dat samen doen met de collega’s van de afdeling. Een overweging om het niet te doen was dat het veel werk is en ik heb al veel werk. En ook omdat ik toch de indruk krijg dat het ambtelijk apparaat wel erg veel stroop in de machine is. Maar goed, als je eenmaal in de gemeenteraad zit, dan heb je wel de gelegenheid om écht iets te kunnen betekenen voor de gemeente. Dat telt voor mij zwaarder. Mijn politieke ambities zijn een goed resultaat voor de inwoners van de gemeente te veroorzaken. Dit is de eerste keer dat ik verkiesbaar ben: dit eerst maar eens even, en dan zien we later wel waar we nog  meer naar toe kunnen groeien.

Wie is uw voorbeeld in de politiek?
Mijn grote partijvoorbeeld is Els Borst. Zij bleef zo mooi redelijk en zo mooi vrouw in dat politieke geweld, waar de mannen toch echt wel een beetje de dienst uitmaakten. Prachtig en wijs, ik zou graag zo zijn.

Wat hoopt u te bereiken?
Ik wil de politiek graag samen doen. Ik verwacht dat ik een eigen geluid kan laten horen, net als mijn mede-partijgenoten, en dat we daarna gezamenlijk een standpunt of een actie bepalen.

Wat neemt u mee uit uw werk wat in de politiek goed ten pas kan komen?
Ik heb 30 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en ben nu zelfstandig ondernemer. Beide omgevingen geven mij kennis en mogelijkheden om een goed gesprek aan te gaan met de mensen om mij heen, een vaardigheid om een standpunt te kunnen laten horen en genoeg gezond verstand om ergens over na te denken. Verder ben ik mediator: een fijne achtergrond om te hebben in politiek, waar nog wel eens gekibbeld wordt.

Wat is volgens u de Aalsmeerse identiteit?
Aalsmeer moet ophouden met vasthouden aan die Aalsmeerse identiteit. Ik ben al 25 jaar geleden hier komen wonen, en nog steeds moet ik horen dat ik niet van hier ben. Bovendien woon ik in Kudelstaart. Echte Aalsmeerders leggen het uiteindelijk procentueel af tegen de van-buiten-komers (nieuwbouw, Aalsmeer-Oost en Kudelstaart). De ‘nieuwe’ mensen in de gemeente zijn onderdeel van deze gemeenten. We moeten het met elkaar doen. Samen zijn we de identiteit van deze gemeente, en die zal veranderen mettertijd en met de mensen die instromen en uitstromen.

Hoe ziet Aalsmeer er over 25 jaar uit?
Mooi, groen en groter.

Waar ergert u zich aan in Aalsmeer/Kudelstaart?
Mensen die ’s avonds/’s nachts herrie maken.

Waar wordt u warm van in Aalsmeer/Kudelstaart?
Dat, omdat het een kleine gemeente is, je elkaar steeds in een andere hoedanigheid tegenkomt: ik werk ook voor Radio Aalsmeer en daar werkt ook een mede D66 lid, ik krijg er mensen vandaan voor mijn podcast, ik help met dingen die daar gebeuren moeten, ik kom Aalsmeerders in de programma’s tegen, die ik dan later weer zie bij de Ondernemersvereniging van Aalsmeer, waardoor ik daar weer contacten krijg… Enzovoorts.

Wat is uw lievelingsplek in Aalsmeer/Kudelstaart?
Op de Poel in mijn bootje.

Als u per direct 100.000 euro zou mogen besteden in Aalsmeer/Kudelstaart, waaraan zou u dat doen?
Ik zou de helft doneren aan giro 555, want: wat is er nu belangrijk op dit moment? Die andere helft zou ik denk ik aan jongerenwerk/buurtwerk willen geven, omdat die zo mooi werk doen voor jongeren (die buiten de boot dreigen te vallen).

Wat wilt u zelf nog kwijt?​
Ik zou iedereen willen oproepen om te gaan stemmen 14, 15 en 16 maart.

Foto: Laurens Niezen Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin