‘Niemand is schuldig tot veroordeling’

In de tv-uitzending van Peter R. de Vries gisteravond over internetpesten stond HAC-raadslid Bram Heijstek centraal. Hij werd ervan beschuldigd onder valse accounts bedreigingen te hebben geuit. Burgemeester Nobel zegt geschokt te zijn over de uitzending, maar ook niemand als schuldig aan te wijzen totdat de rechter uitspraak heeft gedaan. 

“Ik ben diep geschokt door de ernstige beschuldigingen aan het adres van de heer Heijstek en kan mij voorstellen dat dit gevoel ook leeft in de Aalsmeerse gemeenschap,” aldus Nobel in een verklaring. 

“De zaak ligt op dit moment bij het Openbaar Ministerie en we wachten de uitkomst af.”

Het is volgens Nobel te betreuren dat een volksvertegenwoordiger onderwerp is van justitieel onderzoek. “Afgezien van de uitkomst van dat onderzoek stelt het de integriteit van het openbaar bestuur in een negatief daglicht.”

“Hoewel ik begrijp dat de gebeurtenissen beroering en ongeloof teweeg brengen, wil ik benadrukken dat het in onze Nederlandse rechtsstaat nog steeds zo is dat iemand onschuldig is, zolang hij niet is veroordeeld door de rechter.”

Later meer over deze zaak.

Beelden: RTL5

29 reacties

 1. Eigenaardige samenleving in Aalsmeer waar velen graag
  beoordelen en oordelen. De politiek voorop. En niets leert van Bas Eenhoorn. Jammer.

 2. Hoe de persmededeling van waarnemend burgemeester J.J. Nobel ook had kunnen luiden: “In het programma ‘Internetpesters aangepakt’ op RTL gisteren kwam het oktober vorig jaar afgetreden Aalsmeerse raadslid A.G.P. Heijstek in beeld in een zaak die in onderzoek is bij het Openbaar Ministerie. Dat ook een gewezen volksvertegenwoordiger onderwerp kan zijn van een justitioneel onderzoek toont dat in ons land niemand boven de wet staat. Daarbij is het wat mij betreft ongepast om conclusies te trekken op grond van een uitzending op een commercieel TV-station – waar kijkcijfers van belang zijn – zolang de uitkomst van het officiële onderzoek niet bekend is. In onze rechtsstaat is iemand pas schuldig als hij of zij door de onafhankelijke rechter is veroordeeld.”

 3. Jongens, hou nou toch op alsjeblieft met het serieus nemen van Bram Heijstek. Iedereen die niet naïef is weet allang dat Bram achter de hele toestand zit. Aan de andere kant valt hem weinig of niets te verwijten omdat het iedereen inmiddels toch wel duidelijk moet zijn dat we hier we te maken hebben met een heel zieke jongen die hard bezig is zijn complete toekomst te verwoesten. Ik heb het te doen met de slachtoffers maar vooral met de vrouw en de dochtertjes van Bram. En zelfs met Bram zelf.

  De burgemeester kan uit hoofde van zijn functie natuurlijk nauwelijks anders reageren dan hij deed. Hij kan toch moeilijk zeggen “Ik had meteen al in de gaten dat er iets goed mis was met die jongen” of zoiets.
  Mijns inziens hebben we hier te maken met een patiënt die een lange tijd dwangverpleging zonder gebruik van internet zou moeten genieten.
  Mocht overigens na grondig onderzoek blijken dat het allemaal op een vergissing berust en Bram voor een ieder geloofwaardig onschuldig blijkt te zijn, garandeer ik hem minstens 15.000 voorkeurstemmen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen, waaronder de mijne.
  De tijd zal het leeren.

 4. Ik zou aan Dhr Bram Heijstek willen vragen, deel uw bewijzen. Uw weet als geen ander hoe krachtig sociale media is. Als uw echt onschuldig bent. Dan zou ik als ik uw was er alles aan doen om mijn onschuld te bewijzen. Kom op Bram!! Doe het!Laat het zien.

 5. Dat de plaatselijke overheid volop meedoet aan het hysterische, aanhoudende volksgericht kan enkel duiden op een afleidingsmanoeuvre van de werkelijke problemen binnen het Aalsmeerse bestuur.

 6. wij hebben in het verleden een burgemeester gehad die jan aardappel werd genoemd, vanwege de bestelling in de oorlog van een schip aardappelen voor onze inwoners. aalsmeerders zijn eigenheimers in bepaald opzicht, maar hoor je erbij dan hoor je erbij. ik zou heer Nobel eerder een krieltje noemen, mijn opa noemde ze vroeger opdondertjes, dus doe je voordeel ermee. laat je opbakken door de raad, hap slik weg.

 7. Vanavond zullen we het er nog heel even er over hebben tijdens onze uitzending. Wel zijn we het eens dat je pas schuldig bent als je schuldig bent bevonden. Gezien alle verzamelde gegevens vanuit Peter R. De Vries zijn programma, zouden wij ons gepast terugtrekken uit de publiciteit.

 8. Dick, ik ben niet emotioneel betrokken bij deze affaire, en gelukkig ook geen slachtoffer van dit in-slechte trieste figuur. Jij helaas wel. Dat heeft tot gevolg dat we beiden anders reageren. Bram meent dat hij hier kan reageren, doet dat ook, en probeert vervolgens zijn leugens overeind te houden. Totaal zinloos uiteraard. Het zegt nog meer over hem dan we al wisten. Buiten het feit dat deze ´man´ een slecht en kansloos figuur is, is hij ook nog eens oliedom! Ik wens jou sterkte met de afhandeling van deze situatie, en ik hoop dat je het ooit een plek kunt geven zodat je het voorgoed achter je kunt laten!

 9. Dat bedoel ik nou Arjen Vos (Aalsmeer Vandaag). Bram H. hangt van leugens en bedrog aan elkaar. Zo iemand bied je geen podium en had je zijn reactie gisteravond (!) al moeten verwijderen.

 10. Tja, het komt allemaal goed als wij straks vallen onder de gemeente Amstelland, de heer Nobel locoburgemeester is geworden van deze gemeente en de kleine lokale politieke partijen geen enkele drempel meer zullen halen.

 11. Voor de goede orde; ik heb geen afspraak met Bram gemaakt om wat voor bewijzen dan ook te bekijken.

 12. @ frank wat de politiek laat horen voor de verkiezingen en toont na de verkiezingen is vaak totaal anders.
  we zullen bij de nieuwe verkiezingen zien hoe de kaarten geschud gaan worden

 13. Ik ben het helemaal met je eens Ron. Helaas is het wel zo dat wij, de burgers, dit alles in stand houden. Zolang wij blijven stemmen op organisaties en personen die niet in staat zijn om onze belangen op een proffesionele wijze te behartigen zal er niets veranderen.

 14. als de politiek beter zijn best had gedaan , dichter bij de burger had gestaan en beter geluisterd had naar de burger dan was er nooit een podiumplek geweest voor dit soort personen.

 15. Bram Heijstek,. Je bent laf dat je hier wel reageert, maar niet bij Peter R de Vries..
  Was je bang om gefileerd te worden? Of was het om nog meer lul te staan dan dat je al doet?

 16. Mariëlle, een crimineel hoor je geen podium te bieden, alleen al uit respect voor de slachtoffers. En dat zijn er in Aalsmeer nogal wat. Tot op de dag van vandaag houdt hij zijn walgelijke beschuldigingen aan hen overeind. En niet een van zijn slachtoffers heeft hij zijn excuses aangeboden. Nee, Bram H. hoort hier niet thuis en mag AV van hem geen ‘knuffelcrimineel’ maken. En vergeet ook niet dat Bram H. kickt op publiciteit. Wat dat betreft heb ik er spijt van dat ik me toch heb laten verleiden om te reageren…

 17. Beste Dick Piet, als de site Aalsmeer Vandaag een objectieve nieuwssite is, dan heeft Bram recht om zijn geroeptoeter te laten klinken. Net als andere medestanders van de risee van Aalsmeer, hoewel die vrij schaars lijken te zijn.

 18. Hoewel al jaren weg uit “mijn” dorp Aalsmeer, volg ik nog regelmatig nieuws etc. Zo weet ik zelfs op een afstand van de perikelen rondom Bram H.. Hoe bestaat het dan dat nota bene de burgemeester van niets lijkt te weten (of te willen weten?) en zelfs durft te zeggen dat de Aalsmeerse gemeenschap geschokt zou zijn door alle beschuldigingen. Heeft deze nobele man misschien zelf ergens in een doofpot gezeten…?

 19. Als een van zijn slachtoffers ben ik diep geschokt dat Heijstek hier reageert en de vermoorde onschuld uithangt. Dat hem dat door Aalsmeer Vandaag mogelijk wordt gemaakt vind ik onbegrijpelijk. Was de uitstekende uitzending van Peter R. de Vries nog niet duidelijk genoeg? Ik houd verder mijn mond, omdat ik anders bang ben dingen te zeggen waar ik later spijt van krijg. Ik wil me niet verlagen naar het niveau van Bram H.

 20. Het team van Internetpesters Aangepakt heeft Bram Heijstek natuurlijk wel -herhaaldelijk zelfs- om wederhoor gevraagd. Per SMS, per email en tot tweemaal toe per post. Maar Bram, die volgens zijn site ‘zeer ontvankelijk is voor berichten en doorgaans binnen een paar minuten antwoordt,’ heeft deze keer nergens op gereageerd….
  Ook zo opmerkelijk is de verraste reactie van burgemeester Nobel. Wij hebben hem in een eerder stadium om commentaar gevraagd, maar (ook) hij dook weg…

 21. Het team van Internetpesters Aangepakt heeft Bram Heijstek natuurlijk wel -herhaaldelijk zelfs- om wederhoor gevraagd. Per SMS, per email en tot tweemaal toe per post. Maar Bram, die volgens zijn site ‘zeer ontvankelijk is voor berichten en doorgaans binnen een paar minuten antwoordt,’ heeft deze keer nergens op gereageerd….
  Ook zo opmerkelijk is de verraste reactie van burgemeester Nobel. Wij hebben hem in een eerder stadium om commentaar gevraagd, maar (ook) hij dook weg…

 22. Het gebeurt wel vaker dat volksvertegenwoordigers onderwep zijn van een justitieel onderzoek en uiteindelijk ook schuldig worden bevonden. Dat is niet zo bijzonder. Heeft de heer Nobel misschien de illusie dat deze mensen anders zijn dan gewone burgers?

 23. Ach, daar hebben we de roeptoeter in hoogsteigen persoon! Nee, natuurlijk heb je het niet gedaan. Daarom loopt er een onderzoek tegen je, en daarom werd je net een recherchewagen ingelepeld, om het moment dat de tv-ploeg van Peter R. de Vries op de Oosteinderweg stond. Wie denk jij wel niet wie je bent, dat je hier je onschuld loopt te verkondigen. Ga lekker bloggen ofzo op die sneue sites van je!

 24. Het verhaal van Peter R. de Vries klopt van geen kanten. Weleens aan de optie gedacht dat ik zelf gehackt ben geweest? Maar zoals gebruikelijk is er geen hoor en wederhoor. Ik heb binnenkort een gesprek met Arjen en zal bewijzen laten zien, die zullen aantonen dat er nogal wat schort aan de uitzending. Ik heb het in ieder geval niet gedaan.

 25. Het is volgens Nobel te betreuren dat een volksvertegenwoordiger onderwerp is van justitieel onderzoek. “Afgezien van de uitkomst van dat onderzoek stelt het de integriteit van het openbaar bestuur in een negatief daglicht.”

  Nee, echt? Dacht mijnheer Nobel nu echt dat de integriteit van het openbaar bestuur nog overeind staat, na alles wat zich heeft voorgedaan de afgelopen jaren?

  En deze dan: “Ik ben diep geschokt door de ernstige beschuldigingen aan het adres van de heer Heijstek en kan mij voorstellen dat dit gevoel ook leeft in de Aalsmeerse gemeenschap,” aldus Nobel in een verklaring.

  Hoort deze man soms voor het eerst over de aantijgingen?

  Volgens het recht ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Maar de bewijzen stapelen zich heel wel hoog op. Wanneer komt ons rechtssysteem trouwens in beweging waar het ‘B.H. te A’ betreft? Enkeltje Pieter Baan Centrum!

 26. Ik begin nu echt te twijfelen aan onze Burgemeester? en had ook wat meer reacties van de diverse partijen gerekend.

 27. En vervolgens sliep de Burgemeester heerlijk verder. Wat een man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel