‘Met grote verwondering verklaring AA aangehoord’

VVD fractievoorzitter Dirk van der Zwaag (Foto archief AV/Arjen Vos
Door: redactie. Na de reactie van D66 op de verklaring van Absoluut Aalsmeer, kwamen ook coalitiepartijen CDA en VVD met een statement. Het CDA zegt bij monde van fractievoorzitter Dirk van Willegen niet veel te voelen om inhoudelijk te reageren. “Wij zien dit echt als de waarheid van AA en wij denken dat wij als CDA erg zorgvuldig hebben gehandeld de afgelopen maanden, maar helaas is het niet tot de brede stabiele coalitie gekomen die wij als VVD en D66 en CDA voor ogen hadden.”
Het CDA zegt de nieuwe fractie veel succes te wensen en te hopen dat zij een constructieve bijdrage zullen leveren aan Aalsmeer en Kudelstaart de komende jaren.
De VVD-fractie zegt met grote verwondering de verklaring van AA te hebben aangehoord. Ook hier verwoordt de fractievoorzitter, Dirk van der Zwaag, de gevoelens van de partij.
Einde versplintering?
AA heeft kennelijk een geheel eigen beleving bij de situatie die wij, gezien alle feiten en omstandigheden die bij alle partijen bekend waren, niet begrijpen. We kunnen het wel begrijpen als een partij met deze verklaring zijn eigen straatje wil schoonvegen na het ontslag op staande voet van hun wethouder, het vertrek van diverse fractie- en commissieleden en het vertrek van mensen die op de verkiezingslijsten stonden van AA. Je moet je altijd realiseren dat als je met één vinger naar een ander wijst, er tenminste drie vingers naar jezelf wijzen. Het is voor de VVD de vraag of dit het einde is van de versplintering van AA.
Wat in de verklaring niet naar voren komt is op welke wijze de voormalige AA-wethouder met zijn voormalige fractievoorzitter en zijn fractie heeft gecommuniceerd over deze situatie en hen heeft meegenomen in de reeks aan voorvallen die hebben plaatsgevonden voordat de voormalige VVD-wethouder besloot zijn ontslag in te dienen. Of heeft hij hierover helemaal niet gecommuniceerd? Waar de VVD-fractie respect voor heeft is dat de AA-fractie heeft aangegeven gemotiveerd te zijn om hun rol als volksvertegenwoordiger goed te blijven oppakken voor de komende drie jaar. Daarmee kan AA laten zien dat ze een stabiele partner in het gemeentebestuur van Aalsmeer kunnen zijn. Maar dat zal ook zeker afhangen van mogelijke ontwikkelingen binnen AA die de komende tijd zullen spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin