Marieke van Duijn twee op PvdA-lijst provincie

Marieke van Duijn uit Kudelstaart staat nummer twee op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015. Dat maakte de partij vandaag bekend. Hermen de Graaf prijkt als zesde op de CDA-lijst. Van Duijn is gezien haar positie straks zeker statenlid, De Graaf moet dat nog afwachten.

Bij de sociaaldemocraten is gedeputeerde Tjeerd Talsma voor de tweede achtereenvolgende keer lijsttrekker in Noord-Holland. Mocht de PvdA, vorige keer de tweede partij (11 zetels) in de provincie, volgend jaar met Tjalsma opnieuw een gedeputeerde leveren, dan wordt Van Duijn waarschijnlijk fractievoorzitter.

Vol inzetten
Dit is wat de PvdA vandaag over Van Duijn meldt: “Op 2 staat Marieke van Duijn (34 jaar, Kudelstaart) die momenteel werkzaam is als lobbyist voor Landschapsbeheer NH en de 12 Landschappen. Marieke wil zich de komende periode vol gaan inzetten voor duurzaamheid, natuurbehoud en de kansen voor werkgelegenheid en groei die daarmee samenhangen.”

Dat Marieke van Duijn een hoge plaats zou krijgen, hing al enige tijd in nde lucht. Ze streed onlangs met Talsma en Lucien Niks om de eerste plek via een ledenraadpleging. Die werd ongeldig verklaard vanwege de geringe animo. Daarna zou een interne commissie een lijst opstellen. Niks verdween geheel van het podium, Tjalsma is op één gezet en Van Duijn op twee.

Duolid
Wel moeten de PvdA-leden hun goedkeuring nog aan de lijst hechten. Meestal is dat een formaliteit. Dat geldt ook voor de CDA-kandidatenlijst voor de statenverkiezingen. Daarop staat Hermen de Graaf, voorzitter van de CDA-afdeling Aalsmeer-Kudelstaart, zesde. De partij heeft 5 zetels in het provinciale parlement. Momenteel is De Graaf namens het CDA duolid van de statencommissie wonen en mobiliteit.

Tot de kandidaten van de christendemocraten hoort ook Theo van Eijk, die in 2012-2013 een klein jaar lang interim-burgemeester van Aalsmeer was. Van Eijk is de nummer vier. Op een onverkiesbare, 24ste, plaats staat Judith Keessen.

Lijstduwer
Eveneens op een onverkiesbare plaats, maar dan bij de VVD, staat Pieter Litjens, oud-burgemeester van Aalsmeer en thans wethouder van Amsterdam. Litjens is op plek 48 lijstduwer in het district Haarlem.

Verder komen er geen plaatsgenoten voor op de diverse (voorlopige) kandidatenlijsten.

Portretten: Marieke van Duijn (PvdA) en Hermen de Graaf (CDA)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin