Marieke van Duijn eindigt monstertocht bij OTT

Door: Arjen Vos. Een zonnige lentedag en daar kwam ze aanfietsen, de oud-Kudelstaartse Marieke van Duijn die de afgelopen week zo’n duizend kilometers door Nederland fietste. Van Duijn, nummer 38 van de kandidatenlijst, deed dit in het kader van de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Rond het middaguur arriveerde ze zaterdag bij Ons Tweede Thuis in de Beethovenlaan. De laatste kilometers van haar tocht werd ze vergezeld door de plaatselijke PvdA-voorzitter Jan Westerhof en opgewacht door partijgenoten Jelle Buisma en Frits Nisters. Twee manden vol ‘Kanjer’ stroopwafels werden hier overhandigd als blijk van waardering voor de ‘kanjers van de zorg’.  Omdat de Partij van de Arbeid dit jaar 75 jaar bestaat (met de SGP de oudste politieke partij van ons land) trakteert deze partij zorgmedewerkers door heel het land.

Zaadjes planten
In twaalf dagen fietste ze grofweg van Den Helder naar Sittard en van Goes naar Aalsmeer. Overal waren mensen bereid een stukje mee te fietsen en hun verhaal te doen. Ze stak met de fietstocht voornamelijk in op groene initiatieven en maakte korte filmpjes van haar ontmoetingen. Behalve stroopwafels voor de zorg deelde ze bloemzaad uit, origineel verpakt in een strook papier waarop ze haar speerpunten èn haar portret had af laten drukken. “Het gaat meer om de zaadjes die je plant dan de oogst die je binnenhaalt,” zo stond er op te lezen.

Wind tegen
Ondanks de duizend kilometers die Van Duijn in de benen had, leek er van uitputting geen enkele sprake. Opgewekt vertelt ze voor de deur van de zorginstelling over haar tocht en haar ontmoetingen met interessante mensen. “Het laatste stukje was ook niet het zwaarste, ik heb overnacht in Nieuwkoop. Waar ik het meeste heb moeten afzien? In de Flevopolder met wind tegen. Maar ik ben er nog niet. Ik moet nog door naar Haarlem waar ik woon. En als ik thuis ben, ga ik heerlijk onder een dekentje zitten met een grote stapel Donald Duckies…”

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel