‘Mantelzorg Steunpunt moet werk kunnen blijven doen’

Mensen zullen in de toekomst steeds vaker en steeds langduriger een beroep moeten doen op familie en vrienden. Zorg er als 'politiek' dan alsjeblieft voor dat het Mantelzorg Steunpunt zijn belangrijke werk voor mantelzorgers kan blijven doen. Dat was de boodschap die mantelzorgconsulente Hanneke ten Brinke een delegatie van PACT Aalsmeer maandag meegaf.

De PACT'ers die zich op het gemeentehuis lieten informeren over het onderwerp zorg, waren de vijf hoogste nieuwelingen op de kandidatenlijst van de progressieve combinatiepartij van D66, PvdA en GroenLinks voor de raadsverkiezingen. Ze raakten, zo meldt PACT in een persbericht, onder de indruk van het werk van het Mantelzorg Steunpunt van Amstelring, dat sinds kort elke maandagochtend spreekuur houdt in het gemeentehuis.

Professioneel bijstaan
Ten Brinke vertelde haar gasten dat er in Aalsmeer ongeveer 3000 mantelzorgers zijn. Vaak kloppen die “erg laat” bij het steunpunt aan. Dat terwijl de consulenten mantelzorgers met raad en daad kunnen bijstaan. Zoals door ervoor te zorgen dat vrijwilligers zorgtaken tijdelijk overnemen zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft.

Door overheveling van zorgtaken van het rijk naar de gemeente per 2015 zal er een “nog groter beroep” op het steunpunt worden gedaan, zo legde Ten Brinke uit. De vraag is of dat straks mogelijk is. Want het steunpunt maakt volgens haar onzekere tijden door vanwege reorganisatie en bezuinigingen.

Onderschatte bijdrage
PACT stelt dat mantelzorgers “een belangrijke, vaak onderschatte maatschappelijke bijdrage leveren”. Dat houdt in dat ze moeten kunnen rekenen genoeg professionele begeleiding van het Mantelzorg Steunpunt. Wat de partij betreft verdient de organisatie alle steun en mogen mantelzorgers voortaan meer in de schijnwerpers komen “als onderdeel van een onmisbaar preventiemechanisme voor ouderen en hulpbehoevenden”.

Op de foto v.l.n.r. de kandidaat-raadsleden Sem van Hest, Wilma Scheltema, Sunny Lakerveld, Hanneke ten Brinke, Arnold Konigferander en Joop Kok (foto PACT)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin