Maatschappelijke stages veilig gesteld

Waar de landelijke overheid de handen terugtrekt van de maatschappelijke stages voor scholieren uit het Voortgezet Onderwijs, blijft Aalsmeer achter dit idee staan. Het college van B&W besloot dinsdag € 26.000 beschikbaar te stellen aan de vrijwilligerscentrale om maatschappelijke stages te blijven organiseren.

Leerlingen van de Westplasmavo en de Groenstrook krijgen hierbij de mogelijkheid zich in te zetten voor vrijwilligersorganisaties of maatschappelijke instellingen. De voortzetting van de maatschappelijke stages is onderdeel van het coalitieprogramma van CDA en AB.
 
Bemiddelen
De vrijwilligerscentrale heeft samen met de scholen een plan ingediend bij de gemeente om door te gaan met de stages. De vrijwilligerscentrale gaat bemiddelen tussen leerlingen en organisaties, de scholen leveren een bijdrage in de vorm van geld en begeleiding van leerlingen. De stages van de 260 leerlingen vinden plaats tijdens schooltijd.
 
Talentontwikkeling
Wethouder onderwijs Gertjan van der Hoeven: “De landelijke overheid heeft besloten maatschappelijke stages per 1 januari van dit jaar niet langer te financieren. In het collegeprogramma hebben wij echter opgenomen dat maatschappelijke stages in Aalsmeer blijven bestaan. Wij vinden het belangrijk voor jongeren, omdat zo’n stage een bijdrage kan leveren aan de talentontwikkeling van jongeren. Bovendien kan de kennismaking er toe bijdragen dat de leerlingen zich in de toekomst gaan inzetten als vrijwilliger in de zorg, sport, welzijn en cultuur.”
 
Ondersteunen
Frans Huissen, voorzitter van de Vrijwilligerscentrale zegt blij te zijn dat de gemeente Aalsmeer, net als Amstelveen, doorgaat met het ondersteunen van maatschappelijke stages. “Dat is goed voor organisaties en instellingen en voor de jongeren,” zegt hij, “Op langere termijn zien we dat het ook leidt tot een toename van het aantal vrijwilligers, omdat leerlingen die op jongere leeftijd ervaring opdoen met vrijwilligerswerk daar later vaak mee door blijven gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel