‘Loogman dupe van hogere brandstofaccijns’

De accijnsverhogingen op onder meer brandstoffen hebben een negatief effect op pomphouders in Aalsmeer. Dat bleek de omvangrijke Aalsmeerse CDA-afdeling vrijdag bij haar  werkbezoek aan twee bedrijven in de autobranche, Loogman Tanken & Wassen en Biemond & Van Wijk. Ze derven tot 30% aan omzet. Vrachtwagenchauffeurs die lange afstanden rijden, kiezen er namelijk steeds meer voor over de grens te tanken. “Dat is toch wel schrikken,” zegt Robbert-Jan van Duijn, lijsttrekker bij de komende verkiezingen, in een CDA-persbericht.

Volgens het CDA is de autobranche belangrijk voor Aalsmeer, vanwege de nabijheid van FloraHolland, Schiphol en de Amsterdamse haven. Van Duijn wijst erop dat Aalsmeer als gemeente veel meer met de, in zijn ogen gedreven, ondernemers moet “meekijken”. En dan denkend in mogelijkheden en niet in beperkingen. Directeur Jacco Biemond klaagde bij het bezoek over “te veel belemmerende regelgeving” en bepleitte “meer daadkracht” bij herontwikkeling van het bedrijventerrein Hornmeer.

Dankjewel-boeket
Zaterdagavond op de RKDES-vrijwilligersavond reikte Van Duijn een 'CDA-dankjewel-boeket' uit aan Sjaak en Mijntje Kok. Dit vanwege hun jarenlange inzet voor de Kudelstaartse club. “Sjaak en Mijntje, daar kon je altijd bij terecht en die wisten overal een oplossing voor,” zei de CDA'er, zich zijn eigen RKDES-loopbaan voor de geest halend.

Het echtpaar Kok bleek verrast met de aandacht en het boeket. “Waardering is leuk, maar het is ook normaal wat we doen,” reageerden ze.

Op de foto's (boven) de CDA-delegatie op werkbezoek bij Loogman en Biemond en (onder) bloemen voor het echtpaar Kok (foto's CDA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin