Litjens en Post: ‘Knip’ niet van tafel

Het wás een VVD-avondje. Maar over de vijfentwintig liberale hoofden heen hadden de VVD'ers Pieter Litjens en Elisabeth Post vanavond een minder plezierige boodschap voor AB'ers. De 'Knip' in de N196 blijft.

Zowel het Tweede Kamerlid, oud-burgemeester van Aalsmeer, als de Noord-Hollandse gedeputeerde van verkeer waren stellig in hun beweringen. “De knip is echt niet van tafel,” verkondigde Litjens in The Beach.

Niet doen alsof
In het verkiezingsprogramma van AB, altijd faliekant tegen de knip, had hij gelezen dat alle besluiten over de knip van tafel zijn en dat de Burgemeester Kasteleinweg straks zonder knip wordt ingericht. Dat noemde hij oneerlijk politiek bedrijven. “Als je iets kunt regelen, moet je het doen. Maar als je iets niet kunt regelen, moet je eerlijk zijn. En niet net doen of het anders is.” In Litjens' ogen is het knipverhaal verkiezingsretoriek van AB.

Bang voor sluipverkeer
Post stelde tijdens het politiek café “bang” te zijn dat de N196, die in beheer van de provincie blijft tot de uiteindelijke afwaardering, “sluipverkeer” zou aantrekken als er tussen Uithoorn en de Haarlemmermeer doorgaand verkeer over de weg blijft rijden.

“Eerst voeren we de plannen conform de genomen besluiten uit. We kunnen uiteindelijk de knip altijd nog níét aanleggen als blijkt dat dat beter zou zijn,” zei ze. “Ik wil eerst zien hoe het verloopt.”

Illustratie: toekomstbeeld van de Burgemeester Kasteinweg
 

Lees vorig bericht

Netwerkmeeting cultuurpunt

Lees volgend bericht

Helma Persoon (AB): ‘Ja en nee moet je kunnen uitleggen’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *