Kuin: per week 20 tot 30 uur raadswerk

In Groningen vangt Erica van Lente € 1815 bruto per maand aan vergoeding voor raadswerk, plus € 449 aan onkosten- vergoeding. Ingrid Wong krijgt in Zeist respectievelijk € 1372 en € 330. In Terschelling is er € 400 voor Amarins Geveke weggelegd. En Aalsmeerder Dick Kuin? Die laat in het Financieele Dagblad van afgelopen vrijdag optekenen goed te zijn voor € 970 bruto.

In het stuk draait het erom dat gemeenteraadsleden omkomen in hun vele taken. Hoe ervaart AB'er Kuin (61) het raadswerk? “Dit houdt me 20 tot 30 uur per week bezig,” vertelt hij in het FD. Daarnaast is hij architect, muzikant, fietser en echtgenoot. “Familiebezoek schiet er wel bij in.”

Belangenverstrengeling
Na twee raadsperiode voor AB kapte hij ermee, “omdat enkele mensen het nodig vonden mij in de krant te beschuldigen van belangenvertrengeling. Ze legden verband tussen mijn raadslidmaatschap en mijn functie als architect met een eigen bureau. Er klopte niets van, maar je kun je tegen zo'n beeld niet verdedigen.”

De politiek bleef trekken en in 2010 keerde hij terug. “Ik vind het mooi om me in te zetten voor een betere gemeente.” Kuin roert verder een serieus “probleem” voor zijn partij aan. “Wij moeten altijd schrapen om geld bij elkaar te krijgen. Het is afwachten of we genoeg sponsors vinden. Partijen als CDA, PvdA en VVD krijgen wel budget uit de landelijke partijkas.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel