Kinderen leren hoe politiek werkt

(Foto Gemeente)

Door: redactie. Vier klassen van groepen 7 en 8 van basisscholen De Brug en Oosteinder waren donderdagmorgen te gast in het raadhuis. Zij richtten hun eigen politieke partij op, bedachten een partijprogramma en bouwden hun eigen stad.

De gemeenteraad van Aalsmeer zegt het belangrijk te vinden dat kinderen al jong kennismaken met de politiek. Daarom zijn alle basisscholen uit Aalsmeer en Kudelstaart uitgenodigd om naar het raadhuis te komen en op een actieve manier te leren hoe de politiek werkt. Dat gebeurde aan de hand van een speciaal hiervoor ontwikkeld spel waarin de kinderen leerden presenteren, samenwerken, debatteren, overtuigen, lobbyen en keuzes maken.

‘Sterk als een beer’
Wethouders Kuin, Kabout en Kikkert verwelkomden de kinderen in de raadzaal en onder begeleiding van raadsleden Greta Holtrop, Eppo Buskermolen, Marjanne Vleghaar en Gerard Winkels gingen de kinderen aan de slag. Zij bedachten een naam voor hun partij, schreven een partijprogramma en bedachten een slogan. Zo klonk bijvoorbeeld: ‘Aalsmeer zo sterk als een beer’, ‘Samen voor een gezonde democratie’, ‘Groen moet je doen’ en ‘Wij bouwen snel’.

Verschil
Zij leerden tijdens het spel dat het belangrijk is te overleggen en te overtuigen. Dat een duidelijke presentatie en goede argumenten het verschil kunnen maken. En dat overeenstemming en een meerderheid nodig zijn om in een democratische samenleving iets voor elkaar te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin