Kieslijst D66 bekend, rol van Wilma Alink-Scheltema nog onduidelijk

Door: Klaas Leegwater. D66 heeft onlangs de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 gepresenteerd. Naast een aantal ‘oude bekenden’ op de lijst zoals Willem Kikkert en Rik Rolleman ontbreekt de naam van huidig wethouder Wilma Alink-Scheltema. Zij keert elk geval niet terug als raadslid. Of Alink-Scheltema zich eventueel wel zal kandideren voor een nieuw wethouderschap is nog onduidelijk.

Vanwege de kerstvakantie kan Alink-Scheltema pas in de loop van januari helderheid verschaffen. Ook lijsttrekker Sybrand de Vries kan nog geen uitsluitsel geven over de politieke toekomst van Alink-Scheltema. “D66 heeft pas in maart gesprekken met potentiële wethouderskandidaten, tot die tijd weten we niet wie zich voor die functie beschikbaar gaat stellen,” aldus De Vries. “We hadden Wilma graag op de kieslijst gezien, maar ze is ervan overtuigd dat een oud-wethouder niet in de raad hoort plaats te nemen.”

Afgelopen zomer werd De Vries gekozen als lijsttrekker van D66 voor de aanstaande verkiezingen. Bij de vorige verkiezingen in 2018 was Alink-Scheltema lijsttrekker. Op nummer 2 van de kieslijst staat de ervaren Willem Kikkert. Nummer 3 is partijvoorzitter Marion Geisler en Jeffrie van der Tol, data analist in de bloemenexport, is genoteerd op plek 4. 

Op nummer 5 staat Harry Stokman, die op de website van D66 wordt omschreven als ‘waarschijnlijk een van de meest invloedrijke ondernemers in Aalsmeer’. Stokman is eigenaar van Direct Current, een bedrijf dat toepassingen ontwikkelt voor gelijkstroom en al jarenlang voorop loopt in de internationale energietransitie. Stokman is al een tijd actief voor D66.

Rik Rolleman, een oude bekende van de partij, staat op plaats 6. Rolleman heeft veel ervaring in de lokale politiek, hij was naast raadslid vanaf 2012  twee jaar wethouder (oa: onderwijs, jeugdzorg en Schiphol). Rolleman was wethouder namens PACT (Progressieve Aalsmeerse Combinatie 2000), een samenwerking van D66, GroenLinks en PvdA. Nummer 7 op de lijst  van D66 is Sem van Hest, bekend van Radio Aalsmeer. En oud docent in het Middelbaar en Hoger Onderwijs. 

Pierre Tuning sluit de rij op nummer 8, de oud-journalist is al enkele jaren columnist van AalsmeerVandaag en de allereerste vertegenwoordiger van D66 Aalsmeer in de gemeenteraad. Tuning is bij de democraten lijstduwer. “Pierre is opnieuw actief geworden door het nieuwe elan dat D66 verkreeg bij de verkiezing van Sigrid Kaag tot lijsttrekker en wil graag bijdragen aan de vertaling van dit elan naar de lokale afdeling in Aalsmeer,” schrijft het partijbestuur op de website.

Bron informatie leden kieslijst: Website D66 Aalsmeer

Lees vorig bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Onoverzicht’

Lees volgend bericht

Oliebollen en appelbeignets van Vooges


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *