Kandidaat-kinderburgemeesters mogen zich melden

Julius tijdens de installatie als kinderburgemeester (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Kinderen uit groep 7 of 8, die in Aalsmeer of Kudelstaart wonen kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen voor de functie van kinderburgemeester. De gemeente is op zoek naar een waardige opvolger van Julius. Op woensdag 30 juni is de dag dat de geselecteerden zich voor de jury mogen presenteren.

Net als vorig jaar is het de bedoeling dat geïnteresseerde kandidaten zichzelf door middel van een filmpje voorstellen en duidelijk maken waarom ze graag kinderburgemeester willen worden. Om iedereen een beetje op weg te helpen vertelt Julius in het filmpje Julius zoekt jou! waarom het zo leuk is om kinderburgemeester te zijn.

Kinderen een stem geven
Wat doet een kinderburgemeester zoal? Hij of zij is het gezicht van de kinderen van Aalsmeer en Kudelstaart en geeft als voorzitter van de kinderraad kinderen een stem. Ook legt de kinderburgemeester af en toe werkbezoeken af met de burgemeester en wethouders, speelt hij of zij de hoofdrol in sommige campagnes, is aanwezig bij diverse ceremonies en evenementen en ontvangt samen met de burgemeester, Sinterklaas. De gemeente Aalsmeer wil met het instellen van de functie van kinderburgemeester de betrokkenheid van het Aalsmeerse college bij kinderen versterken en kinderen meer betrekken bij beleid dat over kinderen gaat

Hoe kun je je opgeven?
Kijk op aalsmeer.nl/kinderburgemeester wat er bij komt kijken. Vertel dan aan je ouders of verzorgers dat je mee wilt doen. Zij moeten je toestemming geven. Maak daarna een filmpje van maximaal een minuut waarin de volgende onderdelen aan bod komen: naam, leeftijd, op welke basisschool en in welke klas je zit; vertel wat jij belangrijk vindt voor de kinderen in Aalsmeer; vertel waarom jij kinderburgemeester moet worden. Stuur je sollicitatiefilmpje, via bijvoorbeeld de website WeTransfer, uiterlijk 18 juni 2021 naar kinderburgemeester@aalsmeer.nl. Zet in de e-mail duidelijk je naam, je klas en je school.

Kinderraad zoekt ook kandidaten
Tot uiterlijk 18 juni kunnen de presentatiefilmpjes worden ingestuurd. Een jury buigt zich daarna over de filmpjes. Op 30 juni is er een selectiemiddag waarop de overgebleven kandidaten zich voor dezelfde jury mogen presenteren. Nog diezelfde dag wordt bekend gemaakt wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Kandidaten die geen kinderburgemeester zijn geworden kunnen wel lid worden van de kinderraad. Dat is afhankelijk van het aantal leden per school dat al aan de kinderraad deelneemt of wil gaan deelnemen. Er geldt een maximum van twee leden per school.

Wat doet de kinderraad?
De kinderraad is een adviesorgaan. Gedurende het jaar komt de raad een aantal keer bij elkaar over door de leden zelfgekozen thema’s, bijvoorbeeld gelijkheid, gezond bewegen, milieu enzovoorts. De gemeente vraagt de kinderraad ook regelmatig mee te denken over onderwerpen die kinderen betreft.

Meer informatie
Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met Peter Maarsen of Saskia van Hees op (0297) 38 75 75 of via de mail kinderburgemeester@aalsmeer.nl.

Foto: archief AV/Arjen Vos

Lees vorig bericht

ESA zoekt medewerkers horeca

Lees volgend bericht

Bloemenmusea weer volledig open


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *