Kabout ‘echte verbinder’

CDA-raadslid Bart Kabout is door de CDA-fractie unaniem voorgedragen als nieuwe wethouder. Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt de 36-jarige Kabout waarschijnlijk al op 23 januari geïnstalleerd. De CDA-fractie zegt in hem een echte verbinder te zien.
 
Bart Kabout is sinds de verkiezingen in 2018 lid van de gemeenteraad. Direct na de verkiezingen heeft hij, samen met Robbert-Jan van Duijn, namens het CDA de onderhandelingen gevoerd die hebben geleid tot het raadsakkoord en het huidige college. Kabout is onlangs door de raad benoemd tot voorzitter van een nieuwe commissie die de ontvlechting van de samenwerking met Amstelveen gaat begeleiden. In de gemeenteraad houdt hij zich onder andere bezig met ruimtelijke ontwikkeling en financiën en is hij lid van de audit commissie. 
 
Goede basis
Het CDA zegt bewust te hebben gekozen voor een kandidaat uit de eigen fractie. Kabout is zowel in zijn persoonlijke als politieke leven vertrouwd met onze gemeente. Daarnaast beschikt hij over relevante werkervaring. Hij was vijf jaar advocaat, vijf jaar werkzaam bij een grote bank en vier jaar in zijn huidige functie bij De Nederlandsche Bank. Wat het CDA betreft een goede basis om de belangen van de inwoners van Aalsmeer te dienen.
 
Volgens CDA-fractievoorzitter Dirk van Willegen beschikt Kabout door zijn arbeidsverleden over waardevolle kennis en ervaring, is hij sociaal sterk en heeft hij bewezen een echte verbinder te zijn.
 
Voorrecht
Kabout is trots dat hij, als de raad zijn voordracht steunt, als wethouder van Aalsmeer aan de slag kan. “Aalsmeer is een prachtige gemeente. Ik voel mij hier thuis, als inwoner en in de politiek. De voordracht van de CDA-fractie heb ik zonder twijfel aanvaard. Om als wethouder in deze gemeente te werken beschouw ik als een voorrecht.”
 
Kabout zegt vanuit zijn ervaring met het raadsbrede akkoord te weten hoe het College wil werken: open, transparant en benaderbaar. Dat is een bestuursstijl waar hij zich goed in kan vinden. 
 
Verjonging
Marlon van Diemen-Kreeft volgt Bart Kabout op in de gemeenteraad. De 32-jarige Aalsmeerse heeft de nodige ervaring aangezien ze gemeenteraadslid was van maart 2014 tot maart 2018. Marlon legde haar raadslidmaatschap neer om zich te concentreren op andere activiteiten. Ze sloot daarbij een terugkeer in de raad niet uit en bleef ook politiek actief als bestuurslid binnen het CDA. Nu zegt Marlon weer klaar te zijn voor een terugkeer in de gemeenteraad. 
 
Ook de installatie van Van Diemen zal naar verwachting plaatsvinden in de gemeenteraadsvergadering van 23 januari.
 
Tekstbewerking Arjen Vos,
 
Foto's: (vanaf boven) Bart Kabout als raadslid aan het woord in een debat, met schuin achter hem fractiegenoot en mede-Kudelstaarter Richard Buskermolen, Kabout krijgt bloemen van fractievoorzitter Dirk van Willegen (foto Joop Kok), Marlon Kreeft tijdens haar vorige raadsperiode. (Foto's archief AV)
 
(advertentie)
 
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin