Judith Keessen fractievoorzitter AA

Door: Klaas Leegwater. Judith Keessen is verkozen als fractievoorzitter van Absoluut Aalsmeer (AA). Zij is de opvolger van Dick Kuin die vorige week als wethouder is toegetreden tot het college van B&W. “Het resultaat van deze unanieme keuze is dat wij dichtbij de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart blijven staan,” meldt de partij in een persbericht.
Voor Keessen is het een belangrijke stap in haar politieke carrière. Na een periode als zelfstandig raadslid zocht zij vorig jaar april aansluiting bij AA, eerder was de 56e Aalsmeerse (geboren en getogen op de Uiterweg) twee jaar raadslid van D66. Vanaf vandaag is Keessen fractieleider van de grootste partij (in aantal stemmen) van Aalsmeer.
Koers vasthouden
In het persbericht meldt AA: “De fractie ziet in Judith een persoon met veel ervaring zowel op inhoud als op persoonlijk vlak. Belangrijk in deze keuze is niet alleen wat voor de fractie goed is, maar ook wat goed is voor de inwoners. Absoluut Aalsmeer heeft een koers ingezet die goed heeft uitgepakt tijdens de afgelopen verkiezingen. Wij willen deze koers niet alleen vasthouden, maar ook op een aantal punten aanscherpen.”
‘Dick was boegbeeld’
“Het is binnen Absoluut Aalsmeer wel een enorme verandering, Dick geen fractieleider meer maar nu als wethouder. Dat zal voor iedereen binnen de partij wat vergen en wennen zijn. Want laten we eerlijk zijn: Dick was het boegbeeld,” zegt Keessen desgevraagd tegen AalsmeerVandaag. “Ik wil graag de lijn voortzetten die Dick altijd gevoerd heeft. Want dat is de geest van AA, hij heeft de partij opgericht. Die lijn moet bewaakt blijven.”
Kritisch
Keessen heeft het laatste jaar als vice-fractievoorzitter intensief samengewerkt met Kuin. Wordt het voor haar niet lastig om hem als wethouder de komende jaren kritisch aan te pakken als dat nodig is? Keessen: “Dat zie ik als een uitdaging, en dualisme is zeker aanwezig binnen AA. De fracties moeten ook hun eigen wethouder ter verantwoording kunnen roepen voor hun beleid. Dick weet waar hij vandaan komt, daar heb ik het volste vertrouwen in.”
Naast raadslid van Absoluut Aalsmeer is Judith Keessen eigenaar van Judith Keessen Fotografie.
foto archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin