Joop Kok treedt af als voorzitter PvdA

 
Zondagavond werden de leden van de PvdA afdeling Aalsmeer op de hoogte gesteld van het besluit van Joop Kok om per direct af te treden als voorzitter.
Is het een weldoordacht besluit of een spontane opwelling van Kok die zijn beslissing in een brief toelichtte? Desgevraagd laat Joop Kok de redactie weten het op dit moment bij de inhoud van deze brief te willen laten.
“Ik wil nu niet op de zaak ingaan,” aldus Kok
 
Volgens Kok, enkele jaren geleden uit de fractie in de gemeenteraad vertrokken, stelde zichzelf de laatste tijd de vraag wat hij de komende jaren met zijn leven zou gaan doen. Hij vroeg zich meer en meer af wat hem energie, vreugde en voldoening geeft. “De voor mij moeizame politieke discussies over de komende raadsverkiezingen beginnen steeds meer te knellen en meer en meer voelde ik alle energie uit me wegtrekken,” aldus Kok in zijn schriftelijke verklaring.
 
Bijdragen aan Aalsmeer
Kok zei zich te beraden om zijn destijds onafgemaakte masterstudie cultureel ergfoed te gaan voltooien. In die kringen had hij onder meer genoten van de lezingen, de boeiende contacten en vooral van het vele respect voor elkaar zo liet Kok in zijn brief aan de PvdA-leden weten.
 
Binnen het kader van zijn studie denkt Kok ook iets te kunnen bijdragen aan Aalsmeer, zo zegt hij in zijn schrijven. Hij merkt voorts op nog steeds in de aan de PvdA verbonden idealen te geloven.
 
Inmiddels is Cor Knol voorzitter ad interim, blijft Wouter van der Heijden als Schiphol-specialist, de penningen beheren en is Wim Teeuwen secretaris.
 
Tekst Leni Paul, foto's archief AV 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel