Horeca geholpen met aangepaste terrasvergunning

De Oude Veiling beschikt uiteraard wel over een terrasvergunning

Vanaf 1 juni zijn de terrassen weer geopend. Ondernemers die in het bezit zijn van een terrasvergunning mogen op basis van het gedoogbeleid hun terras uitbreiden. De gemeente biedt nu ook mogelijkheden aan horecabedrijven zonder terrasvergunning om via een versnelde procedure alsnog tijdelijk een terras te realiseren. In alle gevallen gaat het om maatwerk.

Het is volgens de gemeente net als bij de verruiming van de terrassen met een terrasvergunning een gedoogconstructie. De gemeente beoordeelt een aanvraag op een zestal punten: veiligheid, verkeersveiligheid, overlast, bereikbaarheid, toegevoegde waarde en kwaliteit. De horeca heeft maanden haar deuren gesloten moeten houden vanwege het coronavirus. Met de afstandsregels is er een beperking op het aantal gasten dat horeca binnen kan ontvangen. Door ook onder voorwaarden bij horeca zonder terrasvergunning een tijdelijk terras te gedogen hoopt Aalsmeer haar horeca tegemoet te komen.

Horecaondernemers die een aanvraag willen doen kunnen contact opnemen met de accountmanager bedrijven Dick Helsloot, e-mail dick.helsloot@aalsmeer.nl en het formulier invullen op aalsmeer.nl/terrassen.

Tekst gemeente Aalsmeer, foto archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel