Herboren PvdA op eigen kracht verder

Een bescheiden belangstelling voor de receptie van de Partij van de Arbeid afgelopen zaterdag. De slechte weersomstandigheden en het feit dat vrijwel tegelijkertijd Aalsmeerse Belangen eveneens recipieerde moeten daaraan hebben bijgedragen.
 
De locatie, De Oude Veiling, was voor voorzitter PvdA Joop Kok aanleiding om in te gaan op de geschiedenis van zowel het gebouw zelf als op de beginjaren van het veilingwezen toen kwekers kozen voor het samenwerken om tot betere resultaten te komen.
 
Hij keek terug op de afgelopen zestien jaar toen PvdA Aalsmeer in de gemeentelijke politiek opging in PACT.
 
Kok: ”En nu PACT ophoudt te bestaan staan we voor een hergeboorte van de PvdA hier in Aalsmeer en gaan wij, evenals GroenLinks en D66 weer op eigen kracht verder. Terug naar de eigen identiteit. We hebben de hulp en inzet nodig van allen om succesvol de komende jaren te groeien en te bloeien.”
 
PvdA gezicht
Een van de bij de oprichting van PACT betrokkenen was Elly Offerman. De PvdA zette haar afgelopen zaterdag in het zonnetje. Zij heeft zich vele jaren ingezet voor de plaatselijke politiek, was het gezicht van de PvdA en vond het nu tijd om, zoals ze het zelf verwoordde: “het stokje over te dragen aan de jongeren.”
 
Dorpsdichter Bram Landzaat bracht voor deze gelegenheid een passend gedicht voor het voetlicht. En toen uit de Oude Veilingpiano ook nog de Internationale weerklonk kon de middag, zeker voor 'good old' Nico Borgman, niet meer stuk.
 
Messen geslepen
Wat verbaasd kwamen op de klanken van dit uit de 19e eeuw daterende Franse strijdlied de mannen (vrouwen blijven in de plaatselijke politiek in de  minderheid) van CDA en VVD binnenlopen om hun nieuwjaarswensen aan te bieden en zo werd het een gezellig samenzijn.
 
Althans, op het oog, want de politieke messen zullen zeker de komende maanden worden geslepen…

Tekst Leni Paul, foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin