HAC lijst 5, Tas lijst 6

HAC (Het Aalsmeers Collectief) wordt lijst 5 bij de gemeenteraadsverkiezingen 19 maart, Jan Tas krijgt lijst 6. Dat is de uitkomst van de loting vrijdagmiddag op het gemeentehuis. Die was nodig omdat zowel HAC als Tas bij de vorige raadsverkiezingen niet meededen.

Partijen die nu opnieuw meedoen, krijgen automatisch een lijstnummer toegewezen op basis van het behaalde verkiezingsresultaat in 2010.

HAC niet bij loting
Bram Heijstek van HAC liet het vrijdag afweten bij de loting, die verricht werd op de kamer van burgemeester Jobke Vonk (rechts). Tas (midden op de foto) was wel aanwezig, vergezeld van medekandidaat Nicolette Pecht, derde op 'Lijst 6'. Ook in 1998, toen Tas eveneens deelnam aan de verkiezingen, had hij lijst 6. Die leverde toen 287 stemmen op, ongeveer de helft van wat nodig was voor een zetel.

Gisteren heeft de gemeente de kandidatenlijsten van de zes partijen en lijsten op haar website gezet. Wie ze wil bekijken, moet geduld betrachten, oftewel vanaf de homepage zesmaal (!) doorklikken. [UPDATE 13 februari: klik op deze link en aldaar de pfd kiezen]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel