‘Groeistop geldt ook voor Schiphol’

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil een groeistop voor de luchthavens in Rotterdam en Eindhoven. Vooral vanwege de overlast die de omwonenden ervaren. Het draagvlak voor groei neemt daardoor steeds verder af. Schipholwethouder Van Duijn wil dat voor de groei van Schiphol dezelfde argumenten gebruikt worden.

In een persbericht van de gemeente zegt de wethouder er vanuit te gaan dat de Tweede Kamer ten aanzien van Schiphol dezelfde afweging maakt. Het gesprek moet volgens hem nu eerst gaan over hinderbeperking als je de omwonenden serieus neemt. 

Overlast
“In delen van Aalsmeer is allang geen sprake meer van 'groei in balans met de omgeving'. Het stiller worden van vliegtuigen weegt niet op tegen de flinke toename van het aantal vluchten de afgelopen jaren. Verdere groei zou op dit moment volledig voorbij gaan aan de belangen van omwonenden bij wie de grens van wat draaglijk en leefbaar is, al lang is bereikt. Er moeten nu eerst weer momenten van rust terugkomen,” zo meldt het persbericht. 

Regio
Ook de bestuurders in de regio Schiphol willen eerst concrete maatregelen om de al bestaande overlast voor omwonenden van Schiphol te verminderen voordat er verder gesproken kan worden over groei.

Foto's archief AV

(advertentie)

2 reacties

 1. Eerst konden alleen maar kleine vliegtuigen opstijgen van de Aalsmeerbaan.
  Daarna is de baan verlengd om grotere vliegtuigen te kunnen laten opstijgen.
  Nee, het zou niet meer lawaai geven, het waren alleen dalende vliegtuigen.
  Jaar daarop ook stijgende vliegtuigen etc.
  En zo gaat het maar door.
  Ik heb spijt dat ik in Aalsmeer ben gaan wonen.

 2. Zo’n jonge wethouder, die dit zó – tegen het beleid van zijn eigen politieke partij in – tegen Den Haag durft te zeggen omdat hij opkomt voor zíjn burgers, verdient de onderscheiding “beste jonge politicus”, ook al heeft Aalsmeer te weinig inwoners om hem met hun stem te steunen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin