Gido Oude Kotte: betrokken, toegankelijk en daadkrachtig

Vanavond maakte de voorzitter van de vertrouwenscommissie en tevens nestor van de Raad, René Martijn, voor een goede gevulde raadzaal bekend dat Gido Oude Kotte de nieuwe burgemeester van Aalsmeer wordt. De 38-jarige kandidaat is sinds 2013 wethouder van Heerhugowaard. Voor zijn wethouderschap was hij drie jaar raadslid en fractievoorzitter van het CDA. Oude Kotte is getrouwd en sinds kort vader.

Oude Kotte is op 20 maart 1980 in Apeldoorn geboren, zo staat te lezen op zijn profiel van de gemeente Heerhugowaard: “Na 15 jaar Apeldoorn ben ik via Heerenveen, Leeuwarden en Groningen samen met mijn vriendin in 2009 komen wonen in de schitterende wijk Stad van de Zon. Ik heb bestuurskunde gestudeerd aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen.”

Meepraten over beste oplossing
Van 2010 tot 2014 was Oude Kotte senior docent staats- en bestuursrecht bij de Thorbecke Academie en financieel directeur in het bedrijf van zijn familie dat zich richt op kampeervakanties.

Over de reden dat hij actief de politiek is ingegaan zegt hij: “Het is nu eenmaal in de politieke arena waar besluitvorming over de samenleving plaatsvindt. Als je mee wilt praten over wat de beste oplossing is voor maatschappelijke vraagstukken, dan moet je lid worden van een politieke partij.” 

Sociale verbindingen
Dat zijn keuze op het CDA viel, had volgens Oude Kotte te maken met het belang dat hij hecht aan van verbinding: “In onze samenleving sta je met mensen in verbinding. Via familiebanden en vriendschap, via lidmaatschap van een sport- en/of muziekvereniging of via een geloofsgemeenschap. Daarnaast staan veel mensen met elkaar in verbinding door vrijwilligerswerk. Die sociale verbindingen zijn de kracht van de samenleving.”

Communicatief sterk
Of het juist dat aspect was wat de vertrouwenscommissie tot de voordracht heeft doen besluiten werd er noch door René Martijn, noch door Ronald Fransen die de vergadering leidde bijgezegd. Wel dat de gemeenteraad in Gido Oude Kotte de betrokken, toegankelijke en daadkrachtige burgemeester herkent die communicatief sterk is en zich bewust van de omgeving in al haar diversiteit.

Gido Oude Kotte liet in de sollicitatieronde elf mannelijke en negen vrouwelijke concurrenten achter zich. Een van die kandidaten was aanvankelijk interim-burgemeester Jeroen Nobel die zich begin januari terugtrok uit de sollicitatieprocedure. Hij heeft Aalsmeer vanaf mei 2015 als burgemeester geleid. 

De installatie van Oude Kotte vindt plaats op dinsdag 16 april.

Foto: met een foto op het scherm werd Aalsmeers nieuwe eerste burger voorgesteld, de bekendmaking door René Martijn, gadegeslagen door Ronald Fransen en achter hem de wethoiders Van Rijn, Van Duijn en Alink-Scheltema. Foto's en tekst Arjen Vos.

(advertentie)

8 reacties

 1. Democratie: moet helder en openhartig zijn .
  Het verdient respect in een bestuur wat het verdiend.
  Ook voor alle partijen die deelnemen in de politiek.

 2. Dit wordt voor mij en eventuele anderen een uitdaging!!
  Politiek gezien is er niets vreemds aan.
  Om goed samen te werken met andere standpunten en van andere meningen . Daar komt altijd een vervolg op.
  Ik ga er vanuit dat het goed komt.
  POSITIEF BLIJVEN!!

 3. In genoemd interview dat door Dick Lookman wordt aangehaald staat o.a. vermeld dat onze nieuwe burgervader zich kapot schaamt voor de PVV. In deze gemeente krijgt hij helaas wel te maken met circa 2500 PVV-stemmers.

 4. Als zelfs Jacques Kesting zijn goedkeuring uitspreekt dan moet de vertrouwenscommissie wel heel goed werk afgeleverd hebben.

 5. De vertrouwenscommissie van het gemeente bestuur heeft de juiste man op de juiste plaatst aan gesteld
  Daadkrachtig/Toegankelijk /Mensen in verbinding brengen/
  Communicatief sterk.
  Ik wens de burgemeester heel veel werk plezier in onze gemeente AALSMEER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin