Gesprek ‘Verontruste Aalsmeerders’ met Wildeman c.s.

Een afvaardiging van de zogenoemde groep 'Verontruste Aalsmeerders' zit woensdag om de tafel met Geeske Wildeman. Als extern adviseur ondersteunt ze fractievoorzitters en burgemeester in het politieke herstelproces. De fractievoorzitters en burgemeester zijn daarbij zelf ook aanwezig. Waarschijnlijk inclusief Bram Heijstek (HAC), die vrijdag opstapte uit het 'herstelproces'.

In een persbericht schrijft de groep het gesprek aan te grijpen “om met name aandacht te vragen voor de relatie tussen het politieke bestuur en de inwoners van Aalsmeer”. Verder willen de vertegenwoordigers “onze zorgen delen over de bestuurlijke verhoudingen in ons bestuur”.

Gesprekspunten mailen
Dinsdag komt een aantal groepsleden bij elkaar om het gesprek voor te bereiden. Ze roepen inwoners op een mail te sturen als ze iets op hun hart hebben dat eventueel woensdag aan de orde gesteld kan worden.

De groep beseft dat de naam 'verontruste Aalsmeerders' bij menigeen tot gefronste wenkbrauwen leidt. Want er is geen formele structuur of status en leden kent de groep niet. De groep is begin oktober spontaan ontstaan. Toen traden enkele plaatsgenoten gezamenlijk in de openbaarheid naar aanleiding van de politieke crisis, die het besturen van Aalsmeer volgens hen negatief beïnvloedt. Ze willen weer dat er fatsoenlijk politiek bedreven wordt.

Neutrale groep
Op een lijst verzamelden ze tientallen handtekeningen van mensen uit verschillende politieke hoeken. Dit om de neutraliteit van hun doel te benadrukken. Ze zeggen nergens voor of tegen te zijn en spreken zich voor niets of niemand uit, maar willen slechts dat het weer 'leuk' wordt in politiek Aalsmeer.

Ze hebben in oktober een gesprek met burgemeester Jobke Vonk gehad, op haar verzoek. Het gesprek met Geeske Wildeman c.s. wordt het tweede gesprek. Na woensdag zorgt de groep “zo snel mogelijk voor een terugkoppeling” richting Aalsmeerse burgers. Het streven is de acties zoveel mogelijk in alle openbaarheid te doen.

● Klik hier voor een eerder artikel; daarin worden namen van sympathisanten genoemd
● Klik hier voor Facebook-pagina van de groep

Portret: extern adviseur Geeske Wildeman (foto archief AV)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin