Geen ‘lieve leuke linkse beweging’, PvdA gaat solo

Jelle Buisma tijdens een recente raadsvergadering (foto archief AV/Arjen Vos)

(Update) Door: redactie. De PvdA leeft nog. En de partij gaat niet samen met Aalsmeerse Belangen (AB) de verkiezingen in. Er bleek te weinig tijd om tot een goede samenwerking met AB te komen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering afgelopen woensdag hebben de leden unaniem ingestemd met de nieuwe kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.

Vanaf september zijn er volgens de PvdA gesprekken geweest met voormalige leden van Aalsmeerse Belangen en politiek meer sociaal gerichte burgers om tot zoals de partij het zelf zegt ‘een brede linkse, leuke en lieve beweging’ te komen, genaamd LAB. De intentie was om met LAB in maart van het volgend jaar mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er werden volgens d PvdA volop gesprekken gevoerd, hard gewerkt aan een manifest, maar uiteindelijk bleek er te weinig tijd te zijn om tot een volmondig: ‘Ja we doen het’ te komen.

Bij de PvdA was geen enkele twijfel. Lijsttrekker Jelle Buisma in een persbericht: “Uiteraard is het jammer dat het niet is gelukt, maar we zijn ervan overtuigd dat we ook als PvdA het verschil kunnen maken. We gaan Aalsmeer mooier en leuker maken, meer open, sociaal, positief en samen.”

Uitgesloten
Jop Kluis van Aalsmeerse Belangen (AB) vindt het jammer dat een fusie met de PvdA niet is gelukt. “We hadden het graag anders gezien, maar het was tegen de klok inwerken. Met meer tijd was het misschien anders afgelopen.” AB, sinds 2018 een partij in ruste en door de gesprekken met de PvdA een poging ondernam om weer politiek actief te worden, zal niet zelfstandig aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart deelnemen. Kluis: “Nee, dat is uitgesloten.”

Kandidaten
De kandidatenlijst bestaat uit vertrouwde en nieuwe gezichten. Jelle Buisma, huidig fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad, is lijsttrekker. Op de tweede plaats staat Fien Eveleens. Fien woont sinds enkele jaren weer in Aalsmeer, na 30 jaar in Rijsenhout te hebben gewoond. Voor de PvdA Haarlemmermeer is zij bijna vijf jaar raadslid geweest. Ze werkt met mensen met epilepsie en is als vrijwilliger actief bij onder meer De Binding. Op plaats 3 staat Omar El Hri, de huidige fractieassistent van de partij. El Hri is werkzaam in zorg en welzijn met als specialiteit de kind- en jeugdpsychiatrie. De vierde plaats is  voor de geboren en getogen 24-jarige Aalsmeerse Sherley Nederveld, die via haar studie Rechten in aanraking kwam met de politiek. Plaats 5  is voor Frits Nisters, ondernemer in Aalsmeer. In een vorige raadsperiode was hij raadslid van AB.

 

Lees vorig bericht

Burgemeester beschermheer De Leeuw

Lees volgend bericht

Column: ‘Vogels’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *