‘Geen daklozen in Aalsmeer’

“Er zijn ons geen gevallen bekend,” zei wethouder Tom Verlaan (CDA) als reactie op vragen van PACT over eventuele dakloze gezinnen in Aalsmeer. PACT kwam er op de raadsvergadering vorige week mee omdat de fractie “zorgelijke berichten” bereikt hadden over dakloze gezinnen in Uithoorn en Haarlemmermeer.

Verlaan verwachtte ze ook de komende wintermaanden niet, tot april. “Ik kan het niet inschatten, maar ik heb geen signalen gehoord.”

Uiterste best
PACT-vragensteller Wilma Scheltema vroeg er mede naar in het besef dat illegale bewoning kan leiden tot het uithuiszetting. Want, zei ze, “er wordt gehandhaafd en dus zouden er misschien wel dakloze gezinnen kunnen komen.”

Wethouder Gertjan van der Hoeven (AB) antwoordde dat “illegaal wonen de eigen verantwoordelijkheid is” en dat “we niet alles kunnen voorkomen”. Maar, zo voegde hij er ter geruststelling van Scheltema aan toe, “we kijken per geval of er een adequate oplossing mogelijk is. We doen ons uiterste best, elke dag. Maar de mensen moeten meebewegen, het is een samenspel overheid-burger.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel