Fort en linten in commissievergadering

Door: redactie. De commissie Ruimte & Economie vergadert dinsdag 17 november 2020 over de volgende onderwerpen:

Vaststellen bestemmingsplan Fort Kudelstaart
In 2014 is Fort Kudelstaart aangekocht door de gemeente met als doel het forteiland open te stellen voor publiek. Om de exploitatie niet met gemeentegeld te financieren, is een ondernemer gezocht. Na een openbare aanbesteding is de huidige beheerder van fort Kudelstaart met een plan gekomen om een zeilfort te realiseren. Onderdeel van dit plan zijn een hotel, horecavoorzieningen, vergaderruimten, een klein museum, een kleine spa, havenfaciliteiten en een ondergrondse parkeergarage. Om deze plannen te kunnen realiseren dient de gemeenteraad een besluit te nemen om het bestemmingsplan aan te passen. De commissie wordt gevraagd een advies te geven over het voorstel.

Vaststellen Structuurvisie Tussen de Linten
Met het opstellen van een structuurvisie beoogt de gemeente duidelijkheid te geven over wat er in de toekomst met het gebied mag gebeuren. Globaal ligt dit gebied tussen de Aalsmeerderweg, Hogedijk, burgemeester Brouwerweg en Schinkeldijkje. De structuurvisie zal richting geven voor initiatiefnemers en ook zal het een lobbydocument zijn om fondsen te verwerven voor kosten om het gebied te transformeren. Niet alle kosten kunnen immers door initiatiefnemers en gemeente gedragen worden. De commissie wordt verzocht een advies te geven over de Structuurvisie.

Vaststellen Structuurvisie Bovenlanden Oosteinderweg
Met het opstellen van een structuurvisie beoogt de gemeente duidelijkheid te geven over wat er in de toekomst met het gebied mag gebeuren. De structuurvisie zal richting geven voor initiatiefnemers en ook zal het een lobbydocument zijn om fondsen te verwerven voor kosten om het gebied te transformeren. Niet alle kosten kunnen immers door initiatiefnemers en gemeente gedragen worden. De commissie wordt verzocht een advies te geven over de Structuurvisie.

Ontwikkelvisie ‘Tuinieren buiten de kaders’
Met dit voorstel beoogt het college het project “De Tuinen van Aalsmeer” een positieve impuls te geven. Zodoende ligt er een voorstel voor om de plannen aan te passen door middel van een ontwikkelvisie met als doel het financiële resultaat te verbeteren. Ook voorziet het in de behoefte om woningen te bouwen in het goedkope en middeldure segment. Zo worden er ontwikkelvisies opgesteld voor de Zwarteweg en het Opheliahof en wordt er afgezien van een aangepaste ontwikkelvisie voor Polderzoom fase 1 Noordwest. De commissie wordt gevraagd hierover een advies te geven.

Digitaal
De agenda voor deze vergadering vindt u onder deze link: agenda commissie Ruimte & Economie 17 november 2020. Om de verspreiding van het Corona-virus terug te dringen zal de vergadering digitaal plaatsvinden. Het gemeentehuis is dan ook niet toegankelijk voor publiek. Als u wilt inspreken over onderwerpen op die agenda staan, is het verzoek om dat bij voorkeur schriftelijk te doen. Als u de commissie wilt toespreken, dient u een mail te sturen aan de griffie@aalsmeer.nl of telefonisch aan te melden via 0297 387584. De griffie zal dan in overleg voor een passende gelegenheid zorgen.

U kunt de vergaderingen volgen via de livestream vanaf de gemeentelijke website of achteraf terug kijken. Klik hier voor de link naar de livestream. Aanvang: 20.00 uur

Foto archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel