Financieel steuntje in rug bij koop eerste woning

Per 1 januari 2017 is het weer mogelijk om een starterslening aan te vragen bij de gemeente. Met een starterslening krijgen starters op de woningmarkt een financieel steuntje in de rug bij het kopen van hun eerste woning en kan het gat tussen het bedrag dat iemand nodig heeft om een woning te kopen en het bedrag dat iemand maximaal kan lenen bij een ‘gewone’ hypotheekverstrekker worden overbrugd.
 
Wethouder Robbert-Jan van Duijn: “Met behulp van een starterslening kunnen starters vaak net dat beetje extra lenen om een woning te kopen. We geven daarmee starters een kans om een voor hun geschikte woning te kopen. Tegelijkertijd wordt met deze regeling de doorstroming op de woningmarkt bevorderd en dat is precies wat we in Aalsmeer willen.”
 
Voorwaarden
De belangrijkste voorwaarden waar aan moet worden voldaan is dat men niet eerder eigenaar is geweest van een woning en dat de aanvrager in Aalsmeer woont dan wel hier de afgelopen tien jaar minimaal drie jaar achtereen heeft gewoond. Alle voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden via www.aalsmeer.nl/starterslening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin