Feestje: Nico Borgman 65 jaar PvdA’er

Partijvoorzitter Hans Spekman van de PvdA komt op zaterdag 11 oktober naar Aalsmeer om een jubileumspeld uit te reiken aan de 83-jarige Nico Borgman. Dit omdat de Aalsmeerse socialist, raadslid van 1965 tot 1994 en twaalf jaar wethouder, 65 jaar partijlid is.

Op 1 augustus 1949 werd hij PvdA-lid, toen hij achttien jaar oud was. Rond Nico Borgman, nog altijd actief als voorzitter van Stichting De Bovenlanden, wordt die middag een klein feestje gebouwd op de Historische Tuin (aanvang 14.30 uur).

Start statencampagne
De PvdA-bijeenkomst is ook het startsein van de campagne van de PvdA voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2015. De aftrap daarvoor doet Marieke van Duijn, die kandidaat-statenlid is.

De Kudelstaartse milieulobbyist dong de laatste weken mee naar het lijsttrekkerschap van de PvdA Noord-Holland, maar die strijd is onbeslist gebleven. De ledenraadpleging, waarvoor twee weken was gereserveerd, bleek niet voldoende stemmen op te leveren om afgelopen zaterdag de winnaar aan te kunnen wijzen.

De kandidaatstellingscommissie buigt zich nu over de vraag wie de PvdA-lijsttrekker moet worden. Met Van Duijn waren – en zijn – gedeputeerde Tjeerd Talsma en gewestelijk bestuurslid Lucien Niks kandidaat. Marieke van Duijn zit dus nog even in de wachtkamer.

Foto: Nico Borgman. (foto Monic Persoon)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel