Eigen Haard verwacht nieuwbouw ‘Gribus’ medio ’23

Door: Klaas Leegwater. Woningstichting Eigen Haard wil zeventien nieuwe huurwoningen realiseren aan de Bilderdammerweg in Kudelstaart. Het gaat om veertien eengezinswoningen en drie seniorenwoningen. De locatie betreft de nog te slopen huizenblokken tussen het Stichtse Pad en de Gravin Aleidstraat, door dorpsbewoners ook wel de ‘Gribus’ genoemd. Start van het nieuwbouwproject wordt verwacht in de zomer van 2023. 

Eigen Haard openbaart de bouwplannen nadat het CDA raadsvragen had ingediend bij het college over de leegstand. De partij verbaast zich erover dat ondanks een groot woningtekort al enige tijd niets gebeurt met de merendeel onbewoonde huizen op de bewuste locatie aan de Bilderdammerweg. “Is er al een bouwplan in de maak”, vraagt de fractie zich af die een herhaling vreest van de situatie rond het ‘Rooie Dorp’ in Aalsmeer-Oost waar het lang duurde voordat het nieuwbouwproject werd opgestart.

Aankoop bouwgrond
Navraag bij Eigen Haard leert dat een bouwplan in ontwikkeling is. “Er wordt onderhandeld met de gemeente over de aankoop van grond. We hopen na de zomer op een akkoord,” zegt woordvoerder Marieke Snel, “daarna zullen we de plannen verder uitwerken, vervolgens eind dit jaar de sloop waarna nieuwbouw van de zeventien woningen naar verwachting half 2023 kan beginnen.” Een van de huizenblokken wordt nog bewoond, betreffende bewoners zullen met hulp van Eigen Haard zo snel mogelijk een andere woning betrekken.

Teleurstelling
In een persbericht van het CDA van vorige week klonk teleurstelling door dat bij een werkbezoek van de gemeenteraad in juni aan Eigen Haard vragen over de situatie rond de huizen aan de ‘Gribus-locatie’ door de woonstichting “helaas niet konden worden beantwoord”. Mede daarom heeft de partij vorige week een aantal vragen ingediend bij het college om duidelijkheid te krijgen.

Marieke Snel:  “Het werkbezoek in juni stond vooral in het teken van een kennismaking met de raad en globaal wat Eigen Haard zoal doet in de gemeente Aalsmeer. Op dat moment waren er geen medewerkers van onze woonstichting aanwezig die direct betrokken waren bij het project Bilderdammerweg. Dus konden wij aan de raadsleden niet de laatste stand van zaken over dit project geven.”

Zodra er een akkoord met de gemeente is en de plannen zijn uitgewerkt zal Eigen Haard meer details over het nieuwbouwproject aan de Bilderdammerweg bekendmaken.

Foto’s archief AV/Arjen Vos 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin