Eerste zitting kinderraad

Woensdagmiddag vond de eerste zitting van de kinderraad in het gemeentehuis plaats. De jeugdige raadsleden werden welkom geheten door Talitah Postma en wethouder Robbert-Jan van Duijn.

Nadat de junior-raadsleden nog wat onwennig plaats hadden genomen op hun stoel met het daarbij behorende naambordje, legde wethouder Van Duijn uit hoe een en ander in zijn werk gaat tijdens een raadsvergadering. Na de uitleg gaf hij de voorzittershamer over aan kinderburgemeester Berber Veldkamp. Als voorzitter gaf zij het sein voor een voorstelrondje door de raadsleden zodat ieder zijn zegje kon doen. Nagenoeg de hele raad was het er unaniem over eens dat de jeugd meer gehoord dient te worden. Zo mag bijvoorbeeld de stemgerechtigde leeftijd best wel omlaag.

Pers niet welkom
Hierna verzocht burgemeester Berber de pers vriendelijk doch resoluut de zaal te verlaten zodat de vergadering verder achter gesloten deuren kon plaatsvinden. Het blijft zodoende gissen naar wat er woensdag allemaal besproken is, maar misschien wordt er nog gelekt vanuit de kinderraad zodat een en ander toch nog op straat komt te liggen.

Tekst en foto's: Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van het Wellant college)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin