Drie kandidaten bij HAC en Lijst Tas

Morgenmiddag gaan HAC (Het Aalsmeers Collectief) en de Lijst van Jan Tas officieel loten om een plek op de stembiljetten bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wie wordt nummer 5, wie nummer 6?

De andere partijen hebben hun lijstnummer automatisch gekregen. De volgorde is vastgesteld overeenkomstig het resultaat bij de vorige raadsverkiezingen. Het CDA (lijst 1) was de grootste partij toen, vóór respectievelijk AB (2), VVD (3) en PACT (4). Andere partijen deden in 2010 niet mee.

Net als de vertrouwde partijen, waarvan de kandidaten al langer bekend zijn, hebben de twee nieuwelingen zich afgelopen maandag officieel op het gemeentehuis met hun kandidatenlijsten laten registreren. Zowel HAC als Lijst Tas komen met drie kandidaten. Lijsttrekker van HAC is Bram Heijstek, tweede is Marijn Schoo en derde Yasemin Aydin. Jan Tas leidt zijn eigen lijst, waarop verder de namen van Nicolette Pecht en Kim Veltman voorkomen.

Tweede radiodebat
Zaterdagmiddag is de tweede live verkiezingsuitzending op het lokale radiostation Radio Aalsmeer. De onderwerpen zijn 'opgroeien in Aalsmeer' en de toekomst van de zorg, die vanaf 2015 grotendeels een gemeentezaak zal zijn in plaats van een rijkstaak. In de studio, tussen 14.00 en 16.00 uur, praten de lijsttrekkers er met elkaar over onder leiding van een presentatieteam. Radio Aalsmeer, gehuisvest in de Crown Studio's, hoopt dat ook Jan Tas ditmaal aanschuift.

Vorige week was de eerste uitzending, die nog wat onoverzichtelijk verliep. Er was buiten de studio een aardige toeloop van belangstellenden. Via de geluidsinstallatie konden ze alles volgen wat er binnen gebeurde. Live meeluisteren en -kijken kan komende zaterdag eveneens (naar binnen via de hoofdingang van de Crown Studio's).

Foto boven: Jan Tas bij de inschrijving maandag in het gemeentehuis; onder: het eerste radiodebat in de studio van Radio Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin