Deelnemers gezocht voor Workshop ‘Politiek Bewust’

Door: redactie. Na het succes van de voorgaande edities organiseert de griffie van de gemeenteraad opnieuw de workshop Politiek Bewust. Voor het bijwonen hoeven deelnemers het huis niet uit. De cursus die drie avonden duurt, wordt digitaal gegeven en is bovendien kosteloos te volgen.

Door middel van de workshop leren de deelnemers hoe de gemeente werkt, hoe besluiten tot stand komen en wordt antwoord gegeven op de vraag hoe bewoners invloed kunnen uitoefenen. De kennis van de lokale politiek en het bestuur van de gemeente wordt vergroot en de cursisten krijgen gelegenheid om met Aalsmeerders en Kudelstaarters in gesprek te gaan die zitting hebben in de gemeenteraad.

De workshop is voor iedereen vanaf zestien jaar die nog niet eerder heeft deelgenomen aan Politiek Bewust of Politiek Actief en beslaat drie avonden. De workshop-avonden zijn informatief met veel ruimte voor vragen van deelnemers. Vanwege de coronamaatregelen zullen deze avonden digitaal via MS Teams plaatsvinden. Daarna volgt als afsluiter het bijwonen van een gemeenteraadsvergadering, indien mogelijk op het gemeentehuis. Om een goed beeld te krijgen van de werking van de gemeente en de besluitvorming is het van belang alle avonden aanwezig te zijn.

De workshops vinden plaats op maandag 10 mei en donderdag 20 mei 2021 van 20.00 uur tot circa 22.00 uur. Het bijwonen van de raadsvergadering met de gezamenlijke voorbespreking vindt plaats op 27 mei 2021 vanaf ongeveer 19.30 uur. Lijkt het u leuk om deel te nemen aan deze workshop of heeft u vragen? Stuur dan een bericht naar griffie@aalsmeer.nl

Foto: deelnemers van de workshop van vorig jaar (archief AV/Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin