Commissie Luchtvaartzaken wil weten wat er leeft

Vliegtuig boven de Stommeermolen (Foto: archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Vanavond vergadert de commissie Luchtvaartzaken in de raadzaal. De commissie wil graag weten wat er leeft onder de Aalsmeerders en nodigt bewoners, organisaties en bedrijven uit om in deze vergadering hun standpunt over de leefomgeving te delen.

De commissie houdt zich bezig met actuele zaken rondom Schiphol, zoals een gezonde leefomgeving en vermindering van overlast op verschillende gebieden. De commissie doet dat samen met inwoners, organisaties en deskundigen.

Voorzitter van de commissie is GroenLinks raadslid Ronald Fransen. CDA raadslid Gerard Winkels is vice-voorzitter. De commissie bestaat uit twee leden van elke raadsfractie. De commissie vergadert tenminste vier keer per jaar in de openbaarheid. Daarnaast worden bijeenkomsten met bewoners en organisaties en werkbezoeken georganiseerd.

Boekpresentatie
Tijdens de vergadering presenteren journalist en stadsonderzoeker Tijs van den Boomen en fotograaf Theo Baart het boek ‘Leven onder het luchtruim’ dat ze maakten naar aanleiding van onderzoek in de regio rond Schiphol. Het boek, met vele reportages en fietsroutes, laat kansen zien en daagt lezers uit er zelf op uit te gaan en het leven onder het luchtruim te ontdekken. Van den Boomen en Baart presenteren willen met het boek de basis leggen voor een publiek debat over een luchthaven in evenwicht met haar omgeving.

Kosten en Baten Analyse
Er is eerder onderzoek gedaan naar de maatschappelijke kosten en baten van Schiphol voor Aalsmeer. Er is nu behoefte aan een update van dit onderzoek, ook omdat er meer informatie wenselijk is over de gevolgen voor inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart op het gebied van gezondheid en leefbaarheid. In de commissie zal gesproken worden over de invalshoek, het tijdspad en de reikwijdte van de update.

Gezamenlijk standpunt
Het college en de raad van Aalsmeer spreken als het gaat over Schiphol met één mond en komen op voor de belangen van de inwoners. Daarom is het belangrijk een gezamenlijk uitgangspunt over de overkoepelende inzet vanuit Aalsmeer op te stellen. Hierover zal de commissie verder spreken. De inbreng van inwoners en organisaties wordt hier uiteraard bij meegenomen.

Laat uw stem horen
De commissie nodigt inwoners, organisaties en bedrijven uit hun stem te laten horen over hun leefomgeving en de invloed van Schiphol. De inbreng van inwoners heeft invloed op het beleid dat Aalsmeer richting Schiphol zal voeren. Insprekers krijgen vijf minuten de tijd voor hun verhaal.

Meepraten, meekijken en meer weten?
Inwoners worden nadrukkelijk uitgenodigd om in te spreken en bijvoorbeeld te vertellen over hun eigen ervaringen. Als u gebruik wilt maken van het inspreekrecht kunt u zich tot vandaag 12 uur melden bij de griffie via de mail (griffie@aalsmeer.nl).

Iedereen is welkom om de vergadering bij te wonen. De volledige agenda inclusief alle bijbehorende stukken zijn te vinden op de website. Hier is de vergadering live of achteraf terug te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin