Coalitieakkoord: wie zorg nodig heeft, krijgt dat

Absolute mediastilte tot vanavond? Huidig en toekomstig wethouder Gertjan van der Hoeven (AB) klapte zaterdag in het radioprogramma Aalsmeer Actueel toch minimaal één keer uit de school. Hij noemde “een belangrijk uitgangspunt” van het coalitieakkoord bij naam. “Wie echt zorg nodig heeft, krijgt dat,” zei hij. Of het, als de zorg meer geld vereist dan verwacht, “op andere fronten een tandje minder wordt, wachten we af”.

Tevens wees Van der Hoeven erop dat CDA en AB een coalitieakkoord op hoofdlijnen hebben gesloten. “Het is een niet gedetailleerd akkoord.” De sleutel van het akkoord is volgens hem niks geheimzinnigs. Wie de verkiezingsprogramma's naast elkaar legt, kan de punten er makkelijk uitpikken. “We hebben uit beide programma's goeie dingen gehaald,” aldus Van der Hoeven.

Vertrouwen herstellen
Op een vraag van presentator Berend Vollmuller aan burgemeester Jobke Vonk of ze weleens een nacht wakker ligt van wat er speelt, was Vonk gedecideerd. “Ik heb er geen enkele nacht van wakker gelegen.”

Wel zag ze “uitdagingen” waar ze graag aan wil werken. “Het is een enorme uitdaging om het vertrouwen in de politiek te gaan herstellen,” zei ze. Daarmee doelde ze op de perikelen tussen de partijen tijdens de coalitievorming en de integriteitsaffaire rond de wethouders Ad Verburg en Van der Hoeven.

Respect
De burgemeester gaat eraan werken om de oppositiepartijen VVD, PACT en HAC “te betrekken bij het te voeren beleid” van de gemeente. Daarbij zal zij er ook voor “zorgen dat iedereen met respect spreekt” naar elkaar toe. Het is “meerdere keren voorgekomen” bij raadsleden dat dat niet het geval was, stelde Vonk.

Vonk en Van der Hoeven waren namens B&W te gast in het actuele politieke programma van Radio Aalsmeer. Wekelijks op zaterdagmiddag tussen 12 en 13 uur spreken Joop de Ruiter en Berend Vollmuller in de uitzending live met politici.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin