CDA valt op met 17-jarige op kieslijst

Het CDA Aalsmeer/Kudelstaart heeft maandagavond de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Wethouder Robbert-Jan van Duijn is door de leden tot lijsttrekker gekozen. Opvallend is de naam van de 17-jarige Thirsa van der Meer. Zij staat als nummer 11 op de kieslijst.

Ook opvallend: de naam van Ad Verburg op plek 26. Reden is dat ook deze wethouder niet meer herkiesbaar is na 21 maart, omdat hij tegen zijn pensioengerechtigde leeftijd aanzit. 

De partij gaat de campagne in met als thema: 'altijd dichtbij'.
“Met de kandidatenlijst, een ijzersterk programma en dito campagne en daarnaast de goede resultaten in de afgelopen periode mikt het CDA op zeven zetels. Dat is ambitieus, en dat is ons programma ook,” aldus de partij in een persbericht.

Ervaring en vernieuwing
Volgens het CDA laat deze lijst laat een mooie mix van ervaren en nieuwe kandidaten zien. De partij zegt blij te zijn met het aantal zittende raadsleden dat ook voor de volgende periode weer beschikbaar is. Naast die ervaring zet het CDA ook in op verjonging en vernieuwing. Met in de top 11 maar liefst vijf nieuwe kandidaten. Blikvanger bij deze nieuwelingen is de pas 17-jarige Thirsa van der Meer.

'Altijd dichtbij!'
Kersverse lijsttrekker Robbert-Jan van Duijn van het CDA Aalsmeer/Kudelstaart geeft aan enthousiast te zijn over de kandidatenlijst. In zijn afsluitende speech ging hij in op waar politiek volgens hem over zou moeten gaan: “Het gaat in de politiek wat mij betreft veel te veel over allerlei randzaken en veel te weinig over waar het eigenlijk om zou moeten draaien: om u, om onze inwoners!” Met deze lijst kan het CDA volgens Van Duijn echt iets betekenen voor de inwoners van de gemeente Aalsmeer: “De balans in onze lijst is goed en de kandidaten passen bij onze slogan 'altijd dichtbij'. Wij kiezen voor mensen die midden in de samenleving staan. Geen beroepspolitici maar bevlogen Aalsmeerders en Kudelstaarters. Kundig, benaderbaar en altijd dichtbij,” aldus Van Duijn

De kieslijst:

1 Robbert-Jan van Duijn
2 Dirk van Willegen
3 Ankie Harte-Fokker
4 Bart Kabout
5 Richard Buskermolen
6 Paul van Soelen
7 Tom Verlaan
8 Gerard Winkels
9 Kees Kaslander
10 Chris Leicher
11 Thirsa van der Meer
12 Ton Harte
13 Marga Heijenk
14 Huub Aerts
15 Annik van Berlo-van Keer
16 Marja van Duijn
17 Marlon van Diemen-Kreeft
18 Gerard Zelen
19 Ruben Visser
20 Jeroen de Vries
21 Arie de Vos
22 Jan Dreschler
23 Jaap Kranenburg
24 Bert Brinkman
25 Ines van der Boon-Hulsbos
26 Ad Verburg

Foto: vlnr Bart Kabout, Dirk van Willegen, Eppo Buskermolen, Ankie Harte, Robbert-Jan van Duijn, Tom Verlaan, Thirsa van der Meer, Kees Kaslander, Gerard Winkels, Chris Leicher. (Foto CDA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel