CDA leeft weer

Bij het CDA ging de spreekwoordelijke vlag uit.  De partij kreeg er zes zetels bij, een aantal dat de Aalsmeerse fractie zeer gelukkig stemde. Robbert-Jan van Duijn, Hermen de Graaf, Marlon van Diemen en Dirk van Willegen vierden het feestje in Den Haag mee.
 
“We hebben het goed gedaan in Aalsmeer,” zegt fractievoorzitter Dirk van Willegen. In Aalsmeer steeg het aantal CDA-stemmen met bijna vier procent. “Een beetje verwacht hadden we het wel omdat het landelijk ook beter ging met de partij. Maar plaatselijk doen we het als CDA altijd beter dan landelijk. Als we deze lijn doortrekken naar de gemeenteraadsverkiezingen zouden we met dit aantal op acht zetels in de raad uitkomen. Het is echt een mooie opsteker.”
 
Ommezwaai
De helft meer Aalsmeerse stemmen ten opzichte van de vorige verkiezingen in 2012 is een groot verschil. Hoe verklaart de fractievoorzitter de ommezwaai bij de kiezer? “Dat is vooral te danken aan Ton Harte,” zegt van Willegen met een lach, “zonder gekheid, wat die man aan energie heeft gestoken in onze campagne is enorm. Overal stonden CDA borden en als er wat geregeld moest worden deed Ton dat.”
 
Als de stemming volgens Van Willegen één ding duidelijk heeft gemaakt dan is het dat het CDA weer leeft. “Maar ook dat de traditionele partijen niet meer automatisch een vaste achterban hebben zoals vroeger het geval was. Veel meer mensen zweven. Er moet voor elke stem en elke zetel geknokt worden.”
 
Foto: Dirk van Willegen in de raad (archieffoto AV)

2 reacties

  1. Ach het zijn maar 2e kamer verkiezingen. Hier zijn ook de partijen afgerekend op hun prestaties VVD en PvdA sterk in de min. Oppositie in de plus. Als dat lokaal ook gaat gebeuren maak je borst dan maar nat.

  2. Uitslagen Tweede Kamer in Aalsmeer: CDA 12,3% en VVD 34,8% van de stemmen. “Zo is het toevallig ook nog eens een keer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin