CDA-kamerlid: ‘Ga met horeca in gesprek’

Er was een flinke opkomst bij het campagnediner van CDA Aalsmeer. Restaurant Oevers in Kudelstaart was ‘groen gekleurd’ woensdagavond.

Het was niet zomaar een informeel ‘ons kent ons’-dinertje. Informeel was het overigens wel, maar het diner had een doel. Het CDA had een flink clubje mensen bijeen weten te krijgen die behoorlijk voor de avond betaalde. De opbrengsten zijn voor de clubkas van CDA Aalsmeer en voor een goed doel, de Aalsmeerse scoutinggroepen van Scouting Tiflo Aalsmeer en WIOL & Willem Barendsz. 

Verschil maken
Maar naast genieten van lekker eten en gezellig tafelen, waren er diverse sprekers. Tweede Kamerlid Agnes Mulder, woordvoerster economische zaken, zei een goede uitslag voor het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen te verwachten. “We zitten op de goede koers en krijgen veel positieve reacties.”

Ze sprak voornamelijk over het bedrijfsleven. Ze raadde de lokale politici aan om vooral ook met de horeca in gesprek te gaan. “Maak het verschil door met ze te gaan praten. Zij, maar ook andere ondernemers, hebben last van de belastingen en bureaucratie. Reageer sneller op hun verzoeken en betaal op tijd. Een ondernemer moet blijven ondernemen. Steun ze hierin.”

Ze haalde het tekort aan financiering aan. “Banken maken steeds meer een terugtrekkende beweging. Ondernemers moeten elkaar helpen door aan elkaar geld te lenen.” Het CDA heeft zich hier in Den Haag volgens haar hard voor gemaakt. “We vinden het belangrijk dat mensen hun eigen talenten kunnen benutten, ook de mensen die minder mee kunnen komen.”

Degelijk, net en evenwichtig
Lid van Provinciale Staten Cees Broekhoven benadrukte het belang van het grote netwerk van het CDA. Landelijk, provinciaal en lokaal. “We hebben een faciliterende en stimulerende organisatie.” Hij haalde het nieuwe vliegoverlaststelsel voor Schiphol aan. “CDA gaat in de Provinciale Staten hiervoor aandacht vragen. Het huidige plan is een ramp voor Aalsmeer.”

Ook hij ging in op het bedrijfsleven. “Het MKB (midden- en kleinbedrijf) zit in zwaar weer. We zullen hier een stevige rol in moeten spelen.” Het CDA staat volgens hem vooral voor “degelijk, nette uitstraling en evenwichtigheid”.

Enige met tuinbouwvisie
De laatste sprekers waren de nummer 1 en 2 op de plaatselijke kandidatenlijst. Ook wethouder Ad Verburg (2) haalde de ondernemers aan die het in deze tijden moeilijk hebben. Hij zei terloops fijntjes dat CDA Aalsmeer als enige de tuinbouw op het programma had staan.

“We hebben in Aalsmeer en Kudelstaart prachtige bedrijven. Maar laten we met elkaar ervoor zorgen dat ze minder last hebben van alle regels en wetgevingen.” Ook hij benadrukte dat ondernemers de kans moeten krijgen om te ondernemen. “De gemeente moet ter plekke gaan kijken wat er speelt bij een bedrijf.”

Ambtenaar komt langs
Op dit laatste punt haakte lijsttrekker Robbert-Jan van Duijn nog eens in. Als hij uitlegt aan mensen dat één van de speerpunten ‘de ambtenaar komt naar u toe’ is, wordt er volgens hem soms wat lacherig over gedaan. “Ik hoor vaak: 'Is dat nou het beste wat jullie kunnen bedenken?’ Maar als ik het uitleg, vinden ze het juist een goed punt.” Op mensen en bedrijven afstappen dus.

Dit geldt voor ondernemers, maar zeker ook voor de zorg, aldus de gedreven lijsttrekker. “Wat willen mensen en wat hebben ze nodig? De overheid moet niet alles zelf bedenken, maar meer luisteren.”

Water nodig
Ander punt dat Van Duijn aanhaalde, was “het bloemendorp aan het water”. Hij gaf aan dat Aalsmeer de enige gemeente is met twee ‘trekkers’ bij het project ‘Amsterdam bezoeken, Holland zien’. Daarbij worden toeristen uitgenodigd om ook de regio te gaan bekijken. De rest van de omliggende gemeenten heeft slechts één bezienswaardigheid. Er zijn in zijn ogen veel initiatieven vanuit het dorp om Aalsmeer op de kaart te zetten vanuit het water- of het bloemenoogpunt. “Maar hier wordt vaak een scheiding in gemaakt,” stelde Van Duijn. “De gemeente moet hier goed over nadenken. Bloemen hebben nou eenmaal water nodig!”

De lijsttrekker sloot zijn praatje af door zijn partijgenoten nog eens een hart onder de riem te steken. Hij probeerde ze nog wat extra motivatie mee te geven voor de komende laatste dagen voor de verkiezingen. “Ik ben trots op het CDA-team.”

Foto's: van boven naar beneden kamerlid Agnes Mulder, statenlid Cees Broekhoven en nummer 2 op de Aalsmeerse kandidatenlijst Ad Verburg aan het woord (foto's AV)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin