Buit is binnen voor verbouwing Oude Veiling

Geen acht ton en ook geen 7,5 ton maar precies 762.690 euro subsidie krijgt de gemeente om De Oude Veiling te verbouwen tot wat het kloppend hart van het centrum van Aalsmeer moet gaan worden. Volgens de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) dragen de plannen bij aan de sociale cohesie van Aalsmeer en is er straks een voorziening die door jong en oud gebruikt kan worden. Dat was voor SLS reden om positief te reageren op de aanvraag van de gemeente. Met dit besluit begint een nieuwe fase die er toe moet leiden dat in de zomer van 2018 een totaal gerenoveerd pand in de Marktstraat staat dat klaar is om de beoogde doelgroepen te ontvangen.
 
Niet alleen lusten
Vastgoedwethouder Robbert-Jan van Duijn mocht de cheque ontvangen uit handen van SLS- bestuurder Ad Rutten. Rutten noemde het plan een prima project met een maatschappelijke plus. Van Duijn memoreerde daarop in zijn dankwoord dat Aalsmeer en haar bewoners niet alleen de lusten van Schiphol ervaren, maar zeker ook de lasten van de drie banen met vliegverkeer die over Aalsmeers grondgebied denderen. Hij beloofde zich daar sterk voor te blijven maken. Van Duijn vertelde dat er aansluitend op het Oude Veilingproject verschillende ideeën van bewoners uit een recent gehouden brainstormavond al ter bespreking bij SLS liggen voor een volgende ronde
 
Open en transparant
De beoogde verbouwing moet de verbindingen tussen bibliotheek, bovenzalen, cultuurpunt en het grand café open en toegankelijk maken. Zowel de benedenverdiepingen als de bovenverdiepingen worden daartoe bij elkaar getrokken en er wordt een bakkerij ingebouwd waar Ons Tweede Thuis taarten gaat bakken. SLS-programmanager Alexander Smal vertelde dat de kosten voor de verbouwing door de gemeente op precies 762.690 euro’s zijn becijferd. Alles wat daar van overblijft, moet terug naar SLS. Eventuele tekorten zijn niet door SLS gedekt.
 
Mensen met passie
Gebruikers en de inwoners van Aalsmeer gaan samen de inhoudelijke agenda van De Oude Veiling bepalen. Tenminste dat is de bedoeling. Volgens een duidelijk tevreden wethouder Van der Hoeven zal het verschil gemaakt worden door mensen met passie. Door mensen die willen samenwerken zoals volgens hem ook in de aanloop van het project is gebeurd door de betrokken partijen. Wat hem betreft is het thema dat iedereen moet kunnen meedoen
 
Exploitatierisico
Het project kent verschillende financiers. Naast SLS en de gemeente zal ook Ons Tweede Thuis investeren in het project. Tot en met 2021 staat de gemeente jaarlijks garant voor eventuele exploitatietekorten. Dat risico wordt voor dat jaar geschat op 40.000 euro exclusief de kapitaallasten. Over het exploitatierisico stelde Van der Hoeven in zijn toespraak dat het wel goed zou komen als alle partijen hun bijdrage leveren. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is volgens hem dat De Oude Veiling straks voor iedereen toegankelijk moet zijn.
 
Tekst Jan Daalman
 
Foto: (op voorpagina:) de betrokken partijen poseren met de cheque van SLS (boven:) wethouders Van Duijn en Van der Hoeven met SLS-bestuurder Ad Rutten, ondertekening van de cheque en gebakjes om de donatie mee te vieren.  (Foto's Arjen Vos)
(advertentie)
 

Eén reactie

  1. en wat krijgen wij bewoners pal onder de aalsmeerbaan.
    oordopjes? h de vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin