Berber Veldkamp opvolger Hannah

Berber Veldkamp is de nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer. De tienjarige leerlinge van de Antoniusschool kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezingsdag die gisteren op drie locaties plaatsvond. In totaal brachten er zo'n 350 kinderen hun stem uit. Berber wordt de opvolger van Hannah Fokkema.

Met Berber is er na Hannah opnieuw een Kudelstaartse die kinderburgemeester wordt. Ze wil zich onder meer inzetten voor een beter milieu met meer ruimte voor insecten. Berber geeft thuis al het goede voorbeeld door minder vlees te eten, goed afval te scheiden en te zorgen voor veel groen in de tuin. Haar hobby’s zijn voetballen en dansen. Later wil ze graag kinderarts worden. 

Het waren spannende verkiezingen want Berber versloeg de vijf andere kandidaten met een nipt verschil. Tussen haar en de nummer twee zaten slechts 22 stemmen verschil. Wethouder Robbert-Jan van Duijn heeft alle kandidaten vanmiddag telefonisch op de hoogte gebracht. Komende maandag komt burgemeester Gido Oude Kotte bij Berber in de klas langs om zijn junior ambtgenoot te feliciteren. 

Op 27 juni wordt Berber tijdens ‘Bouw een Bootje’ als nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd.

Foto gemeente

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin