Begrip bij bewoners voor uitleg bomenkap

Het was afgelopen dinsdagavond bomvol in het spantenzaaltje van De Oude Veiling bij de presentatie van het groenplan van de nieuwe inrichting van de burgemeester Kasteleinweg. Georganiseerd door de gemeente om aan de direct omwonenden te laten zien van wat er staat te gebeuren. Veel bewoners waren er overigens niet, het zaaltje was vooral gevuld met bestuurders in afwachting van een overleg, ambtenaren van gemeente en provincie en medewerkers van Dura Vermeer.

Vragen hadden vooral betrekking op de directe omgeving: blijven er nog wel bomen staan ter afscherming van het geluid naar de woningen aan de Geraniumstraat, en wat als ze in verband met graafwerkzaamheden weg moeten, wat komt er dan voor terug? Hebben we daar iets over te vertellen? Idem voor de bomen aan het Heegstrapark. De gemeente legde uit dat de kapvergunning voor 31 bomen is ingetrokken en dat er twee nieuwe zijn aangevraagd. Eén bij de flat waar zeventien bomen echt weg moeten en één bij het Heegstrapark voor twaalf, wat oudere bomen, als het echt niet anders kan. Bewoners hadden begrip voor de uitleg en wilden graag bij de verdere groenaankleding betrokken worden. Die toezegging werd gedaan. 

Herrie van brommers
Niet alleen het groen riep vragen op maar ook de plaats van de fietsenstalling langs de rotonde ter plaatse van de Geraniumstraat. “Krijgen we daar geen herrie van?” vroeg iemand bezorgd, “zeker met die rondrijdende brommers? Nee die mogen geen gebruik maken van het fietspad,” was het antwoord. “Kijk, zo loopt het fietspad en daar de weg waar je  moet brommen.” Ietwat gerustgesteld liet de vragensteller het hierbij. 

Er was meer te zien, tekeningen met de laatste informatie, de vrijebusbaan begrensd door zo’n 175 ‘al flinke’ bomen, de rotondes, het busstation aan de Zwarteweg en de plaats van de fietsenstallingen. 

Februari volgend jaar wil men, toewerkend naar elkaar, aan beide uiteinden beginnen. Dinsdag 19 november wordt er van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis een informatieavond georganiseerd.

Tekst Joop Kok, foto's situatie Kasteleinweg Arjen Vos, foto inloopavond Joop Kok

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin