Beëdiging commissieleden op 13 april

Door: redactie. Nadat vorige week de nieuwe gemeenteraad is geïnstalleerd kunnen de fracties commissieleden voordragen om hen te ondersteunen bij het raadswerk. Deze commissieleden, voorheen ‘fractie-assistenten’ genoemd, worden woensdag 13 april geïnstalleerd en kunnen daarna direct aan de slag. Tevens worden in deze vergadering raadsleden benoemd als commissievoorzitter, plaatsvervangend voorzitter van de raad en als lid van diverse interne en externe commissies.

De benoemde raadsleden zijn allemaal direct verkozen op basis van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Zij hebben stemrecht in de gemeenteraadsvergadering. Veel onderwerpen waarover besloten wordt, worden voorbesproken in commissievergaderingen. Aan deze vergaderingen mogen ook leden deelnemen die niet verkozen zijn. Elke fractie mag maximaal twee commissieleden voordragen om hen te ondersteunen. Deze dienen wel officieel geïnstalleerd te worden. Met ingang van deze nieuwe raadsperiode wordt gekozen voor de term commissielid in plaats van fractieassistent, omdat dit beter aansluit bij de Gemeentewet.

Installatie commissieleden
De voorgedragen commissieleden worden door de burgemeester geïnstalleerd. Hierbij leggen zij de eed of de belofte af: ze zweren daarmee trouw te zullen zijn aan de Grondwet. Hierna zijn zij officieel in functie als commissielid namens hun fractie. Onder de commissieleden zitten een paar oude bekenden, zoals Christa Vogelaar voor Absoluut Aalsmeer, Gerard Winkels voor het CDA, Erik Abbenhues voor de VVD en Onno Verbeek voor GroenLinks. Daarnaast een flink aantal nieuwe gezichten: Bernt Adema voor het CDA, Chrisje Simon-van Oosterhout voor de VVD, Jeffrie van Tol voor D66, Jowita Koopmann voor GroenLinks en Fien Eveleens en Frits Nisters voor de PvdA.

Publiek is van harte welkom in het raadhuis, maar de raadsvergadering is ook online te volgen via de website. Tevens zijn hier alle stukken te vinden. De vergadering begint om 20.00 uur.

(Foto Gemeente)

Lees vorig bericht

Vacature: Servicemonteur

Lees volgend bericht

Laatste dorpsderby in Kudelstaarts voordeel


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *