Arnold Konigferander nieuwe fractieassistent PACT

Ondanks dat fractievoorzitter Ronald Fransen te kennen had gegeven dat er voor de ontslagen fractieassistent Joop Kok geen opvolger zou komen, is die nu toch benoemd. Per 8 december is de 47-jarige Arnold Konigferander aangetreden als de nieuwste fractieassistent van de raad namens PACT.
 
Welke portefeuille Konigferander gaat doen kon Fransen nog niet zeggen omdat daar volgens hem binnen de fractie nog afspraken over gemaakt gaan worden. “Arnold draait al lang mee als fractieondersteuner en kwam zelf met het initiatief om fractieassistent te worden. De benoeming zie ik als een beloning voor zijn inzet en daarbij zijn er gewoon dingen te doen. Wij hebben twee teams binnen de fractie en ik verwacht dat Arnold zich onder andere gaat bezighouden met zorg, sport en kunst en cultuur.”
 
Vanzelf ingerold
Arnold Konigferander is via GroenLinks lid van PACT. Dat is hij al sinds zijn studietijd in Delft waar hij lucht en ruimtevaarttechniek studeerde. Op dit moment is hij taxichauffeur bij de firma Met & Co en vervoert hij voornamelijk gehandicapte mensen. Sinds de verkiezingen van 2014 is hij er 'als vanzelf ingerold' zoals hij dat zelf noemt.
 
“Sinds die verkiezing heb ik aardig meegedaan als ondersteuner, maar als assistent kun je toch meer. Je krijgt inzicht in de correspondentie van het college, een I-pad en een toegangspasje voor het gemeentehuis. Jelle Buisma, de andere assistent en ik hebben nu de kans om de portefeuilles te herverdelen daarbij voel ik veel voor de portefeuille Maatschappij en Bestuur. Dat lijkt mij meer te passen.”
 
Gehakketak
Nu heeft de Aalsmeerse gemeenteraad de afgelopen periode niet bepaald uitgeblonken in het scheppen van een goede sfeer waarin fijn wordt samengewerkt. Niet voor niets dat er een burgemeester sneuvelde en troubleshooter Jeroen Nobel werd aangesteld. Hoe kijkt de kersverse fractieassistent daar tegen aan?
 
”Ik hoop dat we de komende periode door de persoonlijke kwesties heen kunnen kijken en dat we onderwerpen op een zakelijke manier kunnen bespreken zonder in gehakketak te vervallen. Wat dat betreft denk ik dat burgemeester Nobel de vinger wel aardig aan de pols heeft. Hij doet zijn best de zaken op tijd bij te sturen.”

Jan Daalman

Foto's: (vp) Arnold Konigferander bij de beëdiging op de raadsvergadering van 8 december. (Foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin