Anne van Duijn ingehuldigd als kinderburgemeester

Julius zorgt ervoor dat de ambtsketen netjes bij opvolger Anne terecht komt

Door: redactie. Met de officiële benoeming door burgemeester Gido Oude Kotte is Anne van Duijn donderdagavond de nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer en Kudelstaart geworden. Er werd tegelijkertijd afscheid genomen van Julius van Wilgenburgh die de functie afgelopen schooljaar vervulde. Anne is de zevende kinderburgemeester van Aalsmeer en werd afgelopen jaren voorgegaan door Vince, Sophie, Derek, Hannah, Berber en Julius.

Onder het toeziend oog van familie van de beide kinderburgemeesters, het college en de gemeenteraad, werd aan het begin van de raadsvergadering de inhuldigingsceremonie gehouden. Wethouder jeugd Bart Kabout bedankte Julius voor zijn gewezen diensten en heette Anne welkom. Daarna benoemde burgemeester Oude Kotte Anne officieel. Met het door Julius bij Anne omhangen van de ambtsketen werd de ceremonie afgerond.

Anne en Julius temidden van burgemeester Oude Kotte en wethouder Kabout

Speerpunten van Anne
Anne van Duijn is elf jaar en zit volgend schooljaar in groep 8 van OBS Kudelstaart. Ze wil dat kinderen meer samenkomen en samen kunnen spelen. Ze wil zwerfafval aanpakken en met basisschoolklassen op bezoek bij ouderen om eenzaamheid tegen te gaan. Verder wil ze speeltuinen ook toegankelijk maken voor kinderen met een beperking. Anne zegt anderen goed te kunnen inspireren, graag plannen te maken en goed naar anderen en hun plannen te willen luisteren.

Afscheid van Julius
Wethouder Kabout overhandigde aan Julius, naast een gegraveerde munt, een fotocollage met zijn bijzondere momenten van het afgelopen schooljaar. Onder andere de ontvangst van Sinterklaas, de DrinkWater campagne, de Buitenspeelkaart, de aftrap van het schoolvoetbal, de vergaderingen van de kinderraad en de opening van de insectenhotels zijn in de collage terug te vinden. De gemeente heeft met Julius afgesproken dat zijn ideeën voor het platform ‘Kids kennen kids in Aalsmeer’ onder zijn toezicht waar mogelijk verder worden uitgewerkt, ook al gaat hij naar de middelbare school. Julius werd verder geprezen voor zijn rol als voorzitter van de kinderraad. Vanuit die raad werd onder andere een zebrapad gerealiseerd bij de Antoniusschool, werd aandacht gevestigd op gevaarlijke verkeerssituaties en een brief gestuurd naar de minister-president over corona. Julius had ook nog een cadeautje voor zijn opvolger. Een kistje waarin Anne de ambtsketen kan bewaren. De doos waarin hij zat was na zes kinderburgemeesters duidelijk aan vervanging toe.

Foto’s Arjen Vos

 

Lees vorig bericht

Ruim 1600 handtekeningen voor behoud Spoorlijnpad

Lees volgend bericht

Personeel gezocht: parttime chauffeur


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *