Aalsmeer krijgt online ‘kieskompas’

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart krijgen Aalsmeerders voor het eerst de beschikking over een online stemhulp bij hun politieke keuze. Het is 'Kieskompas' van de Vrije Universiteit Amsterdam, een website die vanaf half februari actief zal zijn.

Op Kieskompas wordt een dertigtal stellingen gepubliceerd die betrekking hebben op belangrijke Aalsmeerse vraagstukken. Op de site kan een bezoeker zijn eigen mening over de stellingen aangeven en aan het eind zien welke van de vijf Aalsmeerse partijen het dichtst bij zijn persoonlijke standpunten staat.

Eerste sessie
Donderdagavond hebben CDA, VVD, HAC, PACT en AB voor het eerst bij elkaar gezeten om te komen tot zinvolle, aansprekende stellingen en een juiste formulering ervan. Ook werd gepolst hoe de partijen, op basis van hun verkiezingsprogramma's, zelf over de stellingen denken.

De sessie stond onder leiding van de door de wol geverfde politicoloog André Krouwel, die probeerde de politici concrete antwoorden te ontfutselen. Hij vroeg zoveel mogelijk door waar ze bleven steken in wollige algemeenheden. De resultaten worden in hetzelfde gezelschap binnenkort nader besproken en verder uitgewerkt.

Mooi instrument
Doel is een verantwoord Kieskompas waarin de partijen hun standpunten herkennen en waarin Aalsmeerders stellingen aantreffen waar ze wat mee kunnen. “Mooi instrument dat de opkomst bij #GR14 (raadsverkiezingen 2014 – red.) kan verhogen!” liet lijsttrekker Robbert-Jan van Duijn van het CDA donderdag via Twitter alvast weten.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin