70 woningen achter Zwarteweg eind 2017 klaar

Wie vorige week dinsdagavond naar het gemeentehuis was gekomen in de veronderstelling een nieuw huis uit te zoeken, kwam bedrogen uit. De informatieavond was bedoeld als toelichting op de inhoud van de startnotitie, waarin B&W de eerste schetsen verwerkt heeft. Maar ook werden de ontwikkelaars (Van Omme en De Groot en Bohemen) gepresenteerd en reacties geïnventariseerd. Belangstellenden voor een huis en betrokken omwonenden werden gevraagd mee te denken bij de ontwikkeling van het plan achter de brandweerkazerne, onderdeel van ‘De Tuinen van Aalsmeer’.

Adviezen gevraagd
Het gaat om het stuk grond tussen Zwarteweg, N196, Gloxiniastraat en Hortensialaan. Daar waar nu nog de gemeentewerf gevestigd is en waar zich een verwaarloosd kassenterrein bevindt. De uitgegeven artist impression waarop de wijk al vrolijk was ingetekend, deed vermoeden dat de nieuwbouw in het gebied al in de steigers stond. Maar volgens wethouder Jop Kluis ligt alles nog open.
 
“Wij gaan luisteren naar wat u ons mee wilt geven. Ondanks de ontstellende wijsheid van onze ambtenaren en ontwikkelaars kan het namelijk zijn dat uw ideeën nog beter zijn,” aldus de wethouder die opriep om adviezen en opmerkingen uiterlijk 8 juli in te dienen (mail of brief: postbus 253, 1432 AG Aalsmeer).
 
Prijskaartje
In totaal worden er 70 woningen gebouwd achter de brandweerkazerne aan de Zwarteweg. Daarvan zijn zeven woningen in de sociale sector met een huurprijs onder de € 700 en koop tot € 169.000.
 
Zo’n 25 woningen zijn in de categorie ‘goedkoop’ (huur onder de € 900, koop onder de € 208.000), de overige huizen vallen in het midden- (tot €1100 – €300.000) en dure segment (vanaf €1100 en boven de € 300.000). Dit zijn twee- of drie-onder-één-kap. De doelgroep betreft jongeren en gezinnen. De ontsluiting van de nieuwe wijk zal verlopen via de afgewaardeerde Burgemeester Kasteleinweg.
 
Brandweerkazerne
Veel vragen werden er plenair niet gesteld. Iemand vroeg zich af of de gebruikte stenen voor het metselwerk van de woningen misschien wat lichter van kleur mogen zijn dan de donkere baksteen die momenteel de trend is. Die aanbeveling wordt meegenomen.
 
En uiteraard ging het over de brandweerkazerne. Op de artist impression had de kazerne namelijk plaatsgemaakt voor een flatgebouw. “Hoewel er verschillende plannen voor reorganisatie van de brandweer bestaan, zijn er geen concrete aanwijzingen dat deze op korte termijn gevolgen hebben voor de brandweerkazerne in Aalsmeer,” staat er letterlijk in de startnotitie te lezen.
 
Vervallen kassen
Er waren tussen de 30 en 40 burgers op de avond afgekomen. Het merendeel daarvan had wel belangstelling voor een toekomstige woning op deze locatie. Tom Meulenbeld en Ruben Dral, vertegenwoordigers van ontwikkelaar Bohemen, verzamelden ongeveer 20 formulieren waarmee men aangaf op de hoogte gehouden te willen worden.
 
“Veel mensen zijn blij dat er eindelijk wat gaat gebeuren met het vervallen kassengebied,” aldus Meulenbeld. Zijn collega vult aan: “Het wordt in alle opzichten beter dan het nu is.” Bewoners van de Hortensialaan en Gloxiniastraat hoeven volgens hem niet bang te zijn dat hun nieuwe buren te dichtbij komen wonen. “Er is nu een slootje van één meter breed, dat wordt uitgegraven tot vier meter. Dan komt er nog een achtertuin en dan pas het huis. Van woning tot woning is de afstand zo’n 30 meter.”
 
Deze week is er een begin gemaakt met de ontmanteling van de kassen. De gemeenteraad neemt op 10 september een besluit hoe met het project verder te gaan. Medio 2016 gaat dan de bouw van start. Gehoopt wordt dat er vanaf september 2017 opgeleverd kan worden.

Foto's: belangstelling voor de maquette van het gebied; deze week werd er een begin gemaakt met de ontmanteling van de verwaarloosde kassen. (Foto's Arjen Vos). Hieronder de artist impression van de nieuwbouwlocatie 'Zwarteweg' tussen N196, Zwarteweg, Hortensialaan en Gloxiniastraat (beeld: gemeente).

 
[Advertentie]
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel